Pavasario TOP 10

100kr (Flickr) nuotrauka

Pavasaris… Akyse iškyla žalia pievelė, kurioje Tu gali vartytis kiek tik panorėjęs. Tiesa, atmink, kad žemė dar nėra įšilusi, tad geriau laiką leisk ten, kur tikrai šilta, miela, malonu, o kartais ir naudinga.

Antroji redakcija Tau turi pasiūlymų. Net dešimt!!! Telieka išsirinkti ir bėgti mėgautis pavasariu, nes pražiopsojus, teks laukti kitų metų!

Taigi…

1. Akcija „Darom“. Pavasaris – švaros metas, tad išsikuopti tikrai naudinga, o jeigu tai daro daugybė Lietuvos gyventojų, su kuriais kartu ir šalies valdžia, tai tampa smagia pramoga. Miegoti akcijos rytmetį tikrai neverta! Šiemet akcijoje, anot organizatorių, ketina dalyvauti net 100 tūkst. gyventojų. Diena, kuri jau tapo tradicija. Nelik abejingas švarai. Prisijunk, nes MES DAROM!!!

2. Išsikuopus, smagu ir padainuoti, tad siūlome gegužės pirmąją aplankyti jau ketvirtąją „Gatvės muzikos dieną“. „Aš labai džiaugiuosi, kad šiais metais švęsime jau ketvirtąją „Gatvės muzikos dieną“. Manau, kad vis drąsiau galime kalbėti apie šios dienos reikalingumą, tradiciškumą ir visos Lietuvos miestų ir miestelių muzikine šventę“, – sako Andrius Mamontovas , „Gatvės muzikos dienos“ idėjos autorius ir šventės iniciatorius. Tad griebk bet kokį muzikos instrumentą (tinka ir paties pasigamintas) ir gegužės pirmąją susitiksim gatvėje! Išskirtinį reportažą iš „Gatvės muzikos dienos 2010“ Vilniuje pamatysite čia.

3. Trečioje vietoje džiaugiamės, deja, bet jau įvykusia „Mados infekcija“. Dešimtą kartą organizuotas renginys, šiemet pritraukė ne tik gausybę žiūrovų, bet ir dizainerių, kurie kovo 25-27 dienomis pristatė savo kolekcijas. Anot organizatorių, „Mados infekcija“ – mados meno šventė, konceptualus ir novatoriškas renginys, suvienijantis jauniausius autorius ir mados pasaulio profesionalus. Neverkiame ir laukiame kitų metų, kada visų vėl lauks jubiliejinis renginys. Tiksliau, reginys.

4. „Poezijos pavasaris“ – tarptautinis poezijos festivalis, iškiliausias kasmetinis literatūrinis renginys Lietuvoje, rengiamas Lietuvos Rašytojų sąjungos. Gaila, bet apie šių metų renginį mums nepavyko gauti jokios informacijos, tačiau žinoma viena – jis tikrai turi vykti gegužės mėnesį. Platesnę informaciją gali rasti rasytojai.lt svetainėje.

5. Padainavome, tad dabar metas aplankyti jau keturioliktąjį pavasarį, gegužės 4-9 dienomis organizuojamą ir vilniečius bei sostinės svečius į pagrindines miesto scenas kviečiantį, šiuolaikinio šokio festivalį „Naujasis Baltijos šokis ’10“. Organizatoriai žada, kad šiemet rengiamame festivalyje bus pristatytos trupės ir nepriklausomi choreografai iš Švedijos, Danijos, Norvegijos, Suomijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės bei bendras vokiečių ir prancūzų projektas. Tad bėgame pirkti naujų batų ir mankštinam kojas. Kaip sakoma, šoksime, trypsime net penkias dienas.

6. Kovo 18-tąją – balandžio 2-ąją Vilniuje, galima sakyti, siautė jau 15-asis „Kino pavasaris“. Gaila, tačiau jis praėjo. Šiemet baigėsi, tačiau kitąmet tikrai sugrįš, tad siūlome savo kalendoriuose pasižymėti kitų metų kovo vidurį kaip ypatingas kino vakarų dienas!

7. Muzika atgaivina sielas, tad siūlome gegužės 14-16 dienomis vyksiantį Gamtos mokslų fakulteto muzikos festivalį. „GaDi ’10“ – taip vadinamos šios dienos! Platesnę informaciją galite rasti gadiopenair.blogas.lt svetainėje.

8. Gyvenimas vien muzika nesibaigia, tad kviečiame balandžio 19-25 dienomis apsilankyti Vilniuje viešėsiančio J. Vachtangovo teatro gastrolėse. Teatras pristatys Rimo Tumino režisuotus spektaklius – Williamo Shakespeare‘o „Troilą ir Kresidą“ ir Antono Čechovo „Dėdę Vanią“ bei aktoriaus Jurijaus Kraskovo monospektaklį pagal Nikolajaus Gogolio „Pamišėlio užrašus“. Gastrolių metu, kurios simboliškai dedikuojamos Vilniaus mažojo teatro dvidešimtmečiui, bus pasirašyta abiejų teatrų bendradarbiavimo sutartis.

9. Žinote, kartais reikia ir paprastų pramogų, tad siūlome aplankyti devintoje mūsų TOP‘o vietoje esančius prie prekybos ir pramogų sostinės „Akropolis“ veikiančius atrakcionus. Girdėjome, kad pasisupimas apžvalgos ratu, kuriuo kildami galite pamatyti Vilnių iš paukščio skrydžio, kainuoja vos kelis litus! Nepraleiskite!

10. Paskutinėje vietoje siūlome… Nesiūlome nieko, nes žinome, kad Jūs patys esate tikrai itin originalūs ir sugebėsite ne tik sugalvoti veiklos, bet pasiūlysite ir draugams. Beje, kviečiame nepamiršti ir mūsų redakcijos!

Patalpinta: Rašiniai