Spaudos diena. Žurnalistai apie žiniasklaidą

Kai porą metų kiekvieną dieną praleidi viename pastate, sukdamasis tarp kelių auditorijų, gali pasirodyti, kad beveik visas pasaulis ten sutelpa. Čia ir darbas, ir linksmybės, ir klausimai, kuriuos kasdien sprendi. Ir jų tiek daug, ir apskritai čia visko daug, kartais net pavargsti. Sako, reikia iš čia išeiti nors trumpam.

O jeigu ne?

Prof. Žygintas Pečiulis visuomet pataria išlįsti su savo darbeliais ir projektėliais iš instituto, paieškoti įdomių temų ir žmonių kitose srityse. Ir pats nesiduoda kalbinamas savų studentų. Bet kita vertus, kas žmogui yra svarbiau nei jo paties kiemas?

Labai keista žurnalistui kalbėti apie žurnalistiką žurnalistams. Ne tik dėl to, kad būdamas viso labo nepatyrusiu studentu jautiesi kiek įdomiai, vertindamas procesus, kurie nuo tavo laibo balselio mažai priklauso. Tiesiog apkritai keistas, nors savotiškai ir malonus, yra savi-saviems kalbėjimas viešoje erdvėje.

Štai mes ir kalbame apie tai, kas mums svarbu. Apie tai, kas darys įtaką mūsų profesinei ateičiai. Apie tai, kas mums žiniasklaidoje patinka ir kas nepatinka. Apie tai, ką tiesiog sužinojome kokios nors paskaitos metu ir manome, kad tai be proto svarbu sužinoti visiems, vienaip ar kitaip su žurnalistika susijusiems.

Kalbame saviems. Jums, kuriems tai taip pat svarbu.

Artėjant gegužės 7-ajai – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, kartu ir Žurnalistų dienoms (LeŽudi), mes, VU žurnalistikos antro kurso studentų rašto raiškos grupė, siūlome Jums savo kalbėjimus ir pokalbius apie žiniasklaidą.

Skaitykite šiame leidinyje.

Patalpinta: Komentarai, Naujienos