„Dėmesio centre – migrantai“ projektas Lietuvoje

Projektas, remiamas Europos Komisijos, buvo pradėtas praėjusių metų lapkritį. Pagrindinis šio projekto tikslas yra gerinti visuomenės informavimo kokybę apie migraciją per žiniasklaidos priemones Vengrijoje, Čekijos Respublikoje, Latvijoje, Lietuvoje, Rumunijoje ir Slovakijoje. Projekto metu žurnalistai ir žurnalistikos studentai plačiau supažindinti su migracijos ir migrantų integracijos problematika.
Gegužės mėnesį Budapešte įvyko tarptautinė konferencija „Migrantų integracijos skatinimas žiniasklaidos ir tarpkultūriniu dialogu“. Konferencijoje pristatyti žurnalistikos ir socialinių mokslų studentų straipsniai, dokumentiniai filmai, skirti migracijos ir imigrantų integracijos tematikai. Geriausiai įvertintus dokumentinius filmus galite peržiūrėti štai čia: http://www.mits-eu.org/index.php/lt/konkursas/urnalistikos-konkurso-nugaltojai
Tarptautinės Migracijos Organizacijos (TMO) Vilniaus biuras ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos institutas atrinko po du praktikantus trijų mėnesių praktikai. Žurnalistikos institute šiuo metu praktiką atlieka Amala Sonja Meiwes iš Vokietijos ir Madalina Elena Boicu iš Rumunijos. Lietuvoje planuojama surengti du seminarus, kurių tikslas – suteikti žinių žurnalistams, žiniasklaidos priemonių atstovams, žurnalistikos studentams apie tai, kaip tiksliai ir objektyviai informuoti visuomenę apie migraciją.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos