Laisvalaikis miesto ritmu

Kur nueisi šįvakar?

Lietuvos didmiesčių centruose riogso medinės dviejų galų trobos, po žeme nevažinėja metro, o kavos kada panorėję dar negalime užsukti į Starbucks’ą. Bet vis tiek jaučiamės lyg gyventume miestuose. Kas juos daro gyvus?

Gyvenimas mieste unikalus tuo, kad tu turi milijoną galimybių praleisti savo laisvalaikį kaskart vis kitaip. Vieną dieną gali kilnoti bokalą Bix’uose ir klausytis poezijos, kuri įvyksta. Kitą – įsimetęs savo sofą į automobilio bagažinę, nulėkti į Kauną ir žaisti stalo žaidimus Laisvės alėjoje. Trečią dieną pašokti Rotušės aikštėje su bendraminčiu būriu, o nubudęs savaitgalio rytą apsilankyti viename iš daugelio Vilniuje vykstančių ekologiškų produktų turgelių ir pasijusti tarytum atradęs kaimą sostinės vidury.

Gali nors ir šimtą metų pragyventi tame pačiame mieste, tačiau jo taip ir nepažinti. Jei tavo gyvenimas mieste apsiribos tik sėdėjimu ant sofos, toks tu ir miestietis. O jei tau įdomu, kas vyksta aplinkui, atsiversk šį Infojazz numerį ir pajusk miesto ritmą!

Eiviltas Paraščiakas

Projekto vadovas: lekt. dr. Andrius Gudauskas

Rašto raiška. Vadovė: lekt. Aušra Lėka. Gražina Vincel, Viktorija Vosyliūtė, Valius Venckūnas.

Garso raiška. Vadovė: lekt. Giedrė Čiužaitė. Aistė Dzikaitė, Asta Smagurauskaitė, Simonas Šaineris, Vytautas Ramanauskas.

Vaizdo ir garso raiška. Vadovė: dokt.  Aurelija Vernickaitė. Eiviltas Paraščiakas, Gabija Sabaliauskaitė, Jurgita Rakauskaitė, Violeta Radzevičiūtė, Edgaras Steponavičius, Agnė Škultinaitė, Ignė Rotautaitė, Eglė Račkauskaitė.