Į Laisvės alėją – su sofa!

Retai lankoma ir primiršta Kauno Laisvės alėjos atkarpa nuo Soboro iki A. Mickevičiaus gatvės kiekvieną pirmadienį šiltuoju metų laiku stebina praeivių akis – staiga atgyja, prisipildo jaunimo ir… sofų. Praėjusią vasarą trims Kauno kolegijos studentams netikėtai kilusi idėja išsinešti sofas į gatvę tiesiog, todėl, kad ant jų sėdėti smagiau nei ant suolelio, virto į avantiūrą atgaivinti apmirusią Laisvės alėjos atkarpą.

„Sofų vakarų“ sumanytojai ir organizatoriai Rolandas Žigonis, Dovydas Kinderys ir Šarūnas Apalainis sako nesitikėję tokio kauniečių palaikymo ir poreikio organizuoti juos nuolat. Tačiau graži idėja sukurti terpę jaunimui gerai praleisti laiką užuot alkoholio renkantis kavą, stalo žaidimus, gyvą muziką ir įdomius pokalbius sukėlė didelį susidomėjimą ir uždegė jaunuolius imtis šios veiklos nuolat.

Palaikymo buvo sulaukta ne tik iš visuomenės. Kauno miesto savivaldybė ir policija taip pat nekliudo jaunuoliams pirmadienio vakarais Laisvės alėją paversti pilna svečių svetaine. Tuo tarpu patys renginio sumanytojai, budinantys Kauną, žada šiemet neapsiriboti šia vieta ir keliauti per visą miesto centrą.

Daugiau įspūdžių iš pirmojo šiais metais „Sofų vakaro“ vaizdo reportaže ir garso skaidrėse.

httpv://www.youtube.com/watch?v=DCKV_tfUidk

httpv://www.youtube.com/watch?v=qNUdoNy5CHo

Patalpinta: Rašiniai