Modernūs „Nokia“ telefonai studentų kūrybai

„Nokia N97“ su išskleista klaviatūra
„Nokia N97“ su išskleista klaviatūra

Didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia“ suteikė Vilniaus universiteto žurnalistikos specialybės studentams reportažams ir kūrybiniams darbams naudotis naujausios kartos išmaniaisiais telefonais „Nokia N97“.

„Nokia N97“ – filmuojantis ir fotografuojantis 3G telefonas su interneto ryšiu ir išskleidžiama klaviatūra jau naudojamas reportažams ir skubioms žinioms iš įvykio vietos daugelyje pasaulio šalių. Dabar tokias „mobiliosios žurnalistikos“ galimybes galės išbandyti ir VU žurnalistikos studentai.

Ginkluotas tokia technika žurnalistas tiesiai iš įvykio vietos gali siųsti 5 megapikselių fotoaparatu padarytas nuotraukas, vaizdo įrašus ar tekstą, parašytą išplėstine klaviatūra su atskirais mygtukais visoms lotynų abėcėlės raidėms. Telefonas turi interneto naršyklę bei jungtį su „Ovi“ paslaugų portalu, kuris leidžia talpinti vaizdo medžiagą ir keistis ja su kitais.

Naujoji mobilioji technika skirta ne vien susipažinimui su technologijomis, bet ir naujų informacijos perdavimo galimybių bei naujų kūrybos formų paieškai.

Patalpinta: Naujienos, Žiniasklaida