Treneris egiptietis Jadi Wasfi pasirinko Lietuvą, pakeitė tikėjimą ir ketina čia pasilikti

Egiptietis Jadi Wasfi (34) jau pusmetį gyvena Klaipėdoje ir dirba paplūdimio tinklinio treneriu su vaikais ir suaugusiais. Jis taip pat padeda organizuoti turnyrus ir teigia labai mėgstantis savo darbą.

Autorių nuotr.Autorių nuotr.

– Iš kur esate kilęs?

Esu iš Egipto, Kairo.

– Papasakokite apie savo šeimą. Kokia ji?

Mano šalyje yra įprasta gyventi su savo šeima iki vedybų. Mūsų šeimą sudaro keturi asmenys: tėvai, brolis ir aš. Taip pat turime šunį, kurį taip pat laikome savo šeimos nariu. Mano brolis, kuris yra už mane trejetu metų vyresnis, anksčiau buvo vienu geriausių tinklininkų Egipte. Turbūt tai man sužadino meilę šiam sportui.

– Ką dirbote ir mokėtės Egipte?

Egipte studijavau informacinių sistemų vadybą. Taip pat mokiausi būti vaikų tinklinio treneriu. Po to turėjau tarptautinės tinklinio federacijos kursus ir dirbau statybų bendrovėje sekretoriumi: buvau atsakingas už duomenų surinkimą, komunikaciją. Taip pat žaidžiau tinklinį ir buvau treneriu.

– Kodėl nusprendėte apsigyventi Klaipėdoje ir ką čia dirbate?

Pirmą kartą į Lietuvą atvykau 2012 metais. Mane čia pakvietė keli draugai. Man labai patiko Vilnius, ypač dėl savo natūralumo, šalto oro. Tada pradėjau Lietuvoje lankytis po kelis kartus per metus. 2016 m. pradėjau čia ieškoti darbo ir gyvenamosios vietos, bet neradau, todėl ieškojau toliau. Atradau Tinklinio federaciją, esančią Vilniuje, susipažinau su jos prezidentu, kurio paprašiau padėti man rasti darbą. Jis man davė keletą Lietuvos tinklinio klubų kontaktų, išsiunčiau jiems savo gyvenimo aprašymą. Gavau pasiūlymus iš Vilniaus tinklinio akademijos ir KBC Klaipėdos tinklinio klubo. Pasirinkau KBC ir persikėliau gyventi į Klaipėdą. Dabar mano didžiausias tikslas – kilti karjeros laiptais.

– Kaip manote, ar lietuviai draugiški žmonės? Koks išskirtinis mūsų bruožas?

Būdamas Lietuvoje pastebėjau, kad dauguma mano sutiktų lietuvių noriai pasisiūlo man padėti. Tačiau Vilniuje žmonės man pasirodė draugiškesni nei Klaipėdoje.

– O ar laikotės musulmoniškų tradicijų? Ar Klaipėdoje yra tam tinkamos sąlygos?

Islamo tradicijas palikau savo gimtojoje šalyje. Būdamas Lietuvoje nebesilaikau musulmoniškų tradicijų. Laikau save krikščioniu.

– Ar planuojate Lietuvoje pasilikti?

Planuoju ir toliau čia gyventi. Taip pat labai norėčiau čia atsivežti savo šeimą iš Egipto. Jiems įdomu, kokia yra lietuvių kultūra ir kuo ji skiriasi nuo egiptiečių. Taip pat, kaip skiriasi klimatas.

– Ar labai ilgitės savo šeimos?

Žinoma, labai ilgiuosi savo šeimos. Juk prieš tai su jais praleidau 34-erius savo gyvenimo metus. Taip pat labai pasiilgstu savo šalies. Bet džiaugiuosi, kad turime galimybę gyventi bet kur, kur norime, nes esame laisvi žmonės.