Seminaras žurnalistams: kaip rasti ir nemokamai naudotis valstybės duomenų bazėmis

Artėjant Seimo rinkimams, visuomenei kaip niekad aktuali tiksli ir teisinga informacija. Atsakomybė patikrinti, ar pagrįstos kandidatų apie save skleidžiamos liaupsės ir jų deklaracijos, tenka žurnalistams. Informacijos pertekliaus amžiuje, kai riba tarp informacijos ir dezinformacijos aptaki, tai padaryti vis sudėtingiau.

Todėl Media4Change.co Tarptautinis judėjimas už aukščiausių standartų žurnalistiką kviečia įgyti naujų žinių ir politiką, verslą tiriančiuosius ir dar tik tirsiančiuosius žurnalistus atvykti –

ateinantį trečiadienį (rugpjūčio 10 d.) 16 val. į buvusio verslo žurnalisto, Registrų centro direktoriaus patarėjo Aido Petrošiaus vedamą seminarą:

Kaip ieškoti, naršyti ir nemokamai naudotis Registrų centro ir kitomis duomenų bazėmis?

Patyrę žurnalistai išgirs, ko galbūt anksčiau nežinojo, o pradedantiesiems tai bus puikus įvadas į tai, kur valstybėje laikomi duomenys ir kaip jų ieškoti.

Media4Change tikisi, kad seminaras pravers kasdieniame žurnalistiniame darbe tikrinant informaciją ir atliekant žurnalistinius tyrimus. Dar yra neišsemtų galimybių. O pastaruoju metu pasipylę Lietuvos žurnalistų tyrimai apie nelegalias statybas irgi prapliupo būtent iš viešų duomenų debesies, kurio iki tol niekas nematė ir neanalizavo.

Išsiaiškinsime:

– kokių duomenų prieinamose duomenų bazėse esama ir kaip naudotis Nekilnojamojo turto registru; Juridinių asmenų registru; regia.lt duomenų baze, kurioje – informacija apie savivaldybių veiklą ir priimamus sprendimus.
– kaip mokamą Registrų centro informaciją galima gauti nemokamai;
– kaip ekonomiškai pasinaudoti duomenų bazėmis, jei duomenų pirkimas visgi neišvengiamas;
– kiek laiko užtrunka gauti norimus duomenis; kaip išsireikalauti duomenų iš tų, kurie piktybiškai jų neteikia.
– kaip suprasti Asmens duomenų apsaugos įstatymą duomenų apie viešus asmenis poreikio atveju.

Atsineškite savo kompiuterius. Interneto prieigą parūpinsime.
Seminaras vyks Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekoje (Trakų g. 10, įėjimas iš kiemo pusės, perėjus bromą sukti dešinėn).

Lauksime Jūsų,
Media4Change komanda

Daugiau informacijos ir registracija: info@media4change.co

Patalpinta: Naujienos, Žiniasklaida