Praeityje – svajonė, dabar – realybė
Kūrėjas - ne Lietuvoje, bet kūryba - Lietuvai Praeityje - svajonė, dabar - realybė Per sunkumus - lietuvybės skleidimo link Svetur užkabinti medaliai Lietuve ne Lietuvoje

pagrindinis-vizualas
* Spauskite nuotraukas

Pasaulis – į Lietuvą, lietuviai – į pasaulį

Prieš keliasdešimt metų galimybė lietuviams išvykti į Indiją padėti našlaičiams vaikams ar Indonezijos piliečiui atvykti į Vilnių paliesti sniego būtų buvusi neįmanoma. Tačiau šiandien lietuviai gali laisvai keliauti po pasaulį, įgyti profesinių įgūdžių bei žinių dirbdami užsienyje, o grįžę jas pritaikyti čia, Lietuvoje. Šios galimybės yra prieinamos ir iniciatyviam jaunimui, kuris gali ir nori padaryti labai daug ne tik mūsų, bet ir ateities kartų labui.

Internetinis verslas ir gyvenimas vis kitoje pasaulio šalyje – nebe svajonė, o kasdienybė

Nors per pastarąjį šimtmetį dėl įvairių geopolitinių priežasčių lietuviai negalėjo net pasvajoti apie galimybę visus metus keliauti uždirbant pinigus virtualioje erdvėje, šiomis dienomis technologiniai išradimai bei prieš 26 metus iškovota Laisvė atvėrė duris į globalųjį pasaulį. Konkretus pavyzdys – itin spalvingas bei nenuspėjamas 21-erių verslininko Jokūbo Laukaičio gyvenimas. Internetiniu verslu užsiimantis vaikinas iš viso per metus keliauja daugiau nei 9 mėnesius, jo aplankytų šalių sąraše puikuojasi ne tik daugelis Europos, bet ir Azijos valstybių, o entuziastingo bei idėjų nestokojančio jaunuolio kelionių publikacija sulaukė net paties Holivudo aktoriaus Ashtono Kutcherio dėmesio.

Liverpulio universiteto studentė iš Plungės – pasaulio pilietė

Šiomis dienomis jaunas žmogus turi visas galimybes įgyti neįkainojamos patirties, keliauti po įvairias pasaulio šalis, pažinti skirtingas kultūras, ieškoti iššūkių. Vis dėlto reikia daug drąsos norint išlipti iš komforto zonos ir to siekti. Liverpulio universiteto studentė iš Plungės Vaiva Gedvilaitė sako, jog stengtis tikrai verta. Žurnalistikos trečio kurso studentė teigia, kad patirtys užgrūdina, užsienis praplečia akiratį, o svajonės  tikrai pildosi.

Lietuva – kosminė valstybė

2014 metais vasario 28-ąją Lietuva pagaliau tapo kosmine valstybe. Iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS) į orbitą buvo paleisti du pirmieji lietuviški nanopalydovai –„LitSat-1“ ir „LituanicaSAT-1“. Lietuva tapo viena iš 65 pasaulio valstybių, kosmose turinčių savo aparatus. Tačiau tai – tik pradžia:šiais metais į orbitą bus paleistas naujas „LituanicaSAT-2“ projektas.