Vilniaus universiteto teatro trupė „Minimum“ švenčia 25 metų jubiliejų

Šį rudenį Vilniaus universiteto teatro trupė „Minimum“ mini savo veiklos 25-metį. Ta proga trupė rengia spektaklius ir sukakties paminėjimo renginius. Spalio 26 d. ir 27 d. Teatro salėje buvo rodomas naujausias spektaklis „Bėk, Beatriče, bėk“ pagal Juozo Grušo pjesę „Meilė, džiazas ir velnias“. Spalio 28 d., trečiadienį, 19 val. žiūrovai išvys daugiausia apdovanojimų pelniusį trupės spektaklį – „Filopatris, arba Dorybė“. Veiks teatro dailininkės Dalios Kiaupaitės darbų ekspozicija.

Scena iš spektaklio „Filopatris“

Spektaklis „Bėk, Beatriče, bėk“ VU teatre statomas jau trečią kartą. Pagrindinė spektaklio veikėja Beatričė yra naivuolė, tikinti, kad galima pakeisti šiandieninį materialistinį ir cinišką pasaulį. Režisierius – Rimantas Venckus.

„Filopatris, arba Dorybė“ – tai pagal Grigorijaus Knapijaus dramą pastatytas spektaklis. Pjesė pasakoja istoriją apie karaliaus sūnus Filopatrį ir Telegoną, kurie po karaliaus mirties bando pasidalinti valstybės sostą. Ši drama parašyta ir pirmą kartą suvaidinta 1596 m. Spektaklio režisierius – Rimantas Venckus. Bilietus platina BILIETAI LT.

Dalios Kiaupaitės paroda „Prisiminimai apie idėją ir materiją” – dar vienas „Minimum“ 25-mečio renginys. Parodos tikslas – pakelti kamputį tos paslaptingos uždangos, gaubiančios teatro stebuklą, ir įvilioti lankytoją į magišką MINIMUM teatro pasaulį.

Per 25 veiklos metus „Minimum“ pastatė 30 spektaklių. Apie „Minimum“ spektaklius daug rašyta spaudoje, palankių kritikos vertinimų sulaukta ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje (Austrijoje, Vokietijoje, Anglijoje). „Universiteto teatras privalo visokeriopai ugdyti jaunimą, lavinti jo sugebėjimus, plėsti interesų ratą, suteikti tam tikrų žinių ir įgūdžių, kurie padėtų ne tik geriau įsisavinti tiesioginių studijų teikiamas žinias, bet ir turėtų teigiamos įtakos ateityje sėkmingiau siekti profesinės karjeros“, – teigia Vilniaus universiteto teatro meno vadovas ir režisierius Rimantas Venckus.

 

 

Patalpinta: Universitete