Kūrybos komunikacijos studentų dovana fakultetui – fotografijų paroda

Studentai savo darbų parodą surengė savo lėšomis. Agnės Šlivinskaitės nuotrauka.
Studentai savo darbų parodą surengė savo lėšomis. Agnės Šlivinskaitės nuotrauka.

Artėjant žiemos šventėms, Kūrybos komunikacijos antrakursiai nusprendė pradžiuginti fakulteto kolegas. „Bibliotekininko kiemelyje” (Saulėtekio al. 9, I rūmai, 2 aukštas) šiandien atidaryta antrojo kurso studentų fotografijos paroda.

Studentai savo darbų parodą surengė savo lėšomis. Agnės Šlivinskaitės nuotrauka.

Eksponuojamas fotografijas būsimieji komunikacijos ekspertai kūrė atlikdami šių metų pirmojo semestro fotografijos dalyko (dėst. Berta Tilmantaitė) namų darbus: kas savaitę jie turėjo parengti po vieną fotografijos užduotį, o semestro pabaigoje – didesnį fotografijos projektą.

Atsiskaitę visas užduotis, studentai nusprendė jų į stalčių nenukišti – Kūrybos komunikacijos studenčių Lauros Zinkevičiūtės ir Ugnės Rimkutės galvose gimė parodos idėja.

„Finansavimo mes negavome, nes fakulteto biudžetas sudaromas metų pradžioje. Galėtume jo gauti kitais metais, bet kadangi mes parodą norėjome rengti dabar, tai darome iš savo lėšų. Mums dviems tai kainuotų labai daug, todėl visi kursiokai prisdės prie to, susimes bent po litą”, – paaiškino Laura Zinkevičiūtė.

Dėstytoja Berta Tilmantaitė, paklausta ar, jos nuomone, tokia paroda nėra tik studentų savimeilės glostymas, atsakė: „Nemanau, jog dalinimasis darbais yra savimeilės glostymas. Juk dažnai dalintis nėra lengva – turi atsiverti, parodyti save, bijoti, kaip būsi priimtas. Gali būti sukritikuotas, o tai savimeilės nepaglostys, priešingai – gali žeisti. Bet tai labai gerai – reikia išmokti nebijoti, viską priimti ir susitelkti naujiems darbams.

Pasak B. Tilmantaitės, bet koks kūrybinio proceso rezultatas yra vertas gyventi, t.y. būti parodytas, įvertintas. „Negalima jo slėpti, numarinti. Kūrybai yra labai svarbus dalinimosi procesas, jei jis nevyks – stovėsi vietoj. O pasidalinęs nuo to gali atsispirti – užbaigti vieną etapą, nuo jo atsispirti ir eiti toliau, augti, tobulėti”, – sakė ji.

Kiek laiko veiks paroda, dar nežinoma, bet tikimasi, kad bent iki žiemos švenčių ji puoš Komunikacijos fakultetą.

Patalpinta: Naujienos, Universitete