„Global Post” redaktoriaus paskaita: „Rusai – galingųjų užnugaryje”

VU TSPMI Rusijos ir Vidurio Rytų Europos Studijų centras kartu su JAV ambasada Lietuvoje ir leidykla Tyto alba vasario 20 d., penktadienį, 10 val. kviečia į Gregory Feifer paskaitą „Rusai – galingųjų užnugaryje” (angl. „Russians: the People behind the Power”).

Paskaitoje bus apžvelgta pastarųjų dviejų dešimtmečių padėtis Rusijoje bei priežastys nulėmusios šios šalies žmonių paramą autoritariniam lyderiui, pakirtusiam šalies demokratizacijos procesus ir pradėjusiam naująjį šaltąjį karą su Vakarų šalimis.

Gregory Feifer yra „GlobalPost“ Europos skyriaus redaktorius, buvęs „Laisvosios Europos Radijo“ vyr. korespondentas, bei „National Public Radio“ korespondentas Maskvoje.  Savo reportažuose iš Rusijos ir buvusių sovietinių respublikų jis nagrinėja Rusijos valstybės raidą valdant V. Putinui. Jo temų rate – Rusijos naftos prekybos kapitalo įtaka vis labiau nacionalistinėmis vertybėmis besivadovaujančia visuomenei bei Maskvos grįžimas prie šaltojo karo metodų santykiuose su Vakarais.

G. Feifer yra Harvardo universiteto absolventas, didžiulio populiarumo sulaukusios knygos apie Afganistano karą The Great Gamble („Didysis žaidimas“) autorius, rašo įvairiems įtakingiems JAV laikraščiams, tokiems kaip „The New Republic”, „The Washington Post“ bei „World Policy Journal“.

Renginį moderuos VU TSPMI Rusijos ir Vidurio Rytų Europos centro vadovė doc. Dovilė Jakniūnaitė

Paskaita vyks anglų kalba, VU TSPMI Didžiojoje konferencijų salėje (IV a.)

Patalpinta: Auditorija