Žurnalistų virtuvė
„Žmogus ne akmuo, nevalgęs nebus‟, – sako liaudies išmintis. Vadovaudamiesi šia patarle balandžio pradžioje atidarėme žurnalistų virtuvę. Konsultavomės su žinovais, eksperimentavome, sukūrėme receptus ir galiausiai paruošėme 12 patiekalų. Skrandžio jais neužpildysite, tačiau numalšinsite informacijos alkį, o smegenis aprūpinsite kunkuliuojančiomis ir spirgančiomis naujienomis.
Pirmiausia siūlome paragauti užkandžių: palyginkite kulinarijos studijas Lietuvoje ir užsienyje, pamąstykite apie reklamos įtaką vartojimui.
Tuomet sušveiskite ką nors gurmaniško: prisiminkite tradicinės virtuvės istoriją, susipažinkite su užsieniečių nuomone apie lietuviškus patiekalus, atkreipkite dėmesį į vakarietiškos maisto kultūros bei vegetarizmo įpročių veržimąsi į Lietuvą.
Vėliau pasivaišinkite karštaisiais patiekalais: įsitikinkite netinkamos mitybos žala, sužinokite, ką Maidane valgė protestuotojai, įsigilinkite į maisto labdaros problemą.
Pabaigoje pasimėgaukite desertu: patieksime etiketo subtilybes, išradingus maisto panaudojimo būdus bei gardžiausių kebabų rinkinį.
Viliamės, jog patiekalai įtiks Jūsų išlavintam skoniui ir neatsispirsite norui sugrįžti į mūsų virtuvę dar kartą.
Gero apetito!
Leidinį skaitykite čia.