Žinių įkrauna ir portalo skaitytojai

ikrauk

Naujienų  portalas 15min.lt pradėjo naują (Lietuvos mastu) projektą „ Įkrauk žinių“. Jo prototipas yra CNN „iReporter“ bei kitos panašios užsienio šalių idėjos.

Pilietinės žurnalistikos sąvoka (angl. citizen journalism) pasaulyje vartojama gana plačiai, tačiau Lietuvoje tokios žurnalistikos pavyzdys atsirado vos prieš kelis mėnesius.

Šio projekto principas – naujienas gali skelbti ne tik žurnalistai, bet ir visi norintys bei galintys. Toks informacijos pateikimo būdas plačiai taikomas visame pasaulyje, tačiau Lietuvoje – pirmą kartą.

Sukurti pilietinės žurnalistikos projetą paskatino patys skaitytojai, kurie aktyviai dalyvauja komunikacijos procese. Šiuo metu prie „Įkrauk žinių“ yra prisijungę apie 600 narių, kurie intensyviai pildo portalą savo pranešimais ar reportažais. Žinoma, prieš įkeliant naujieną, ji būna redaguojama.

Pasak rinkodaros vadovo Arnoldo Ragoznyj, „pagrindinis skirtumas tarp užsienio ir Lietuvos projektų – įsitraukimo dydis. Nuo to tiesiogiai priklauso ir informacijos kokybė. Ateityje planuojama kuo labiau pagerinti ją. Prie to prisidės reklamos didinimas .“

Šis projektas labai svarbus visai Lietuvos žiniasklaidos sistemai, o ypač  žurnalistams, nes pilietinė žurnalistika yra nauja ir labai įdomi šaka, besiremianti ne profesionalumu, o pačių skaitytojų dalyvavimu skleidžiant informaciją.