J. Durham Peters paskaitos – „Kaip suprasti medijas: medijų teorijos ir technologijos filosofijos sankirtos“

john peter durhams
Johnas Durhamas Petersas

Filosofijos fakultetas kviečia į Johno Durhamo Peterso viešų paskaitų ciklą „Understanding Media: Intersections of Media Theory and the Philosophy of Technology“ (Kaip suprasti medijas: medijų teorijos ir technologijos filosofijos sankirtos), vyksiantį 2014 m. vasario 27 – kovo 4 dienomis:

Vasario 27 d. 18 val. 201 aud.: „The Landscape of Media Theory Today“;

Vasario 28 d. 18 val. 201 aud.: „Sea Media as a Test Case for the Philosophy of Technology“;

Kovo 3 d. 18 val. 201 aud.: „Sky Media and Their Critical Impact“;

Kovo 4 d. 18 val. 201 aud.: „God and Google and the Long Heritage of Thinking about Omniscient Data-bases“

2014 m. sueina 50 metų nuo garsiosios Marshallo McLuhano knygos „Kaip suprasti medijas“ pasirodymo. Ši knyga ypatingai išpopuliarino idėją, jog medijos yra tam tikros terpės, kuriose vyksta ne tik komunikacija, bet ir apskritai bet kokia žmonių veikla. Savo paskaitų cikle vienas iš žymiausių šiuolaikinių medijų teoretikų Johnas Durhamas Petersas originaliai peržiūri šią McLuhano idėją, atsižvelgdamas į intelektualinius, technologinius bei ekologinius pokyčius, įvykusius nuo 1964-ųjų.

Johnas Durhamas Petersas yra A. Craigo Bairdo vardo komunikacijos profesorius Ajovos universitete, JAV. Jis yra vienas iš žymiausių šiandienių medijų mąstytojų, tyrinėjantis medijų ir kultūros istoriją, komunikaciją ir socialinę teoriją bei analizuojantis platesnius istorinius, teisinius, filosofinius, religinius bei technologinius komunikacijos fenomenų kontekstus.

Lietuvos akademinei bendruomenei Johnas Durhamas Petersas yra pažįstamas iš 2004-aisiais lietuviškai pasirodžiusios knygos „Kalbėjimas vėjams: komunikacijos idėjos istorija“.

Kontaktinis asmuo:

Kęstas Kirtiklis

Tel. nr.: +370 5 266 7617

El. p.: kestutis.kirtiklis@fsf.vu.lt

Patalpinta: Auditorija, Naujienos