Apie informacijos šaltinių apsaugą – diskusija su teisininkais

piestukai

Gruodžio 18 d., trečiadienį, 18 val. „Transparency International” Lietuvos skyrius kviečia atvykti į Didžioji g. 5, Vilniuje, kur vyks „Žurnalistų pusryčių“   seminaras „Kokios yra žurnalistų teisės apsaugant savo informacijos šaltinius?“.

Kokiais atvejais žurnalistai galėtų būti įpareigoti atskleisti savo šaltinius ir kaip tokius atvejus teisingai vertinti? Kokie teisėsaugos pareigūnų apklausų bei informacijos išgavimo metodai yra teisėti? Kokią informaciją žurnalistai turi teisę gauti, jei tampa liudytojais? Ką turėtų žinoti ir kokių veiksmų galėtų imtis žurnalistai, nesutinkantys atskleisti šaltinio?

Seminaro metu dalyviai sužinos, kokia yra Europos Žmogaus Teisių Teismo praktika apie informacijos šaltinių apsaugą, kada daromos kratos, kada – poėmiai bei ką reikėtų žinoti, sulaukus teisėsaugos institucijų vizito.

Seminaras skirtas supažindinti žurnalistus su pagrindinėmis jų teisėmis, lektoriai bus pasiruošę atsakyti į dalyviams labiausiai rūpimus klausimus.

Seminarą ves Žmogaus teisių stebėjimo instituto teisininkas Karolis Liutkevičius ir BNS atstovę teisme atstovavęs advokatas Andrius Nevera.

Seminaras „Kokios yra žurnalistų teisės apsaugant savo informacijos šaltinius?“ vyks gruodžio 18 d. nuo 18 val. Vilniuje „Transparency International“ Lietuvos skyriaus konferencijų salėje. (Didžioji g. 5 – 405).

Registruotis kviečiame el.paštu rugile@transparency.lt. Registruojantis prašome nurodyti savo vardą, pavardę ir žiniasklaidos priemonę, kurioje dirbama.

Renginys nemokamas.

Dėl papildomos informacijos teiraukitės el.paštu rugile@transparency.lt arba telefonu 8 5 212 69 51.

Apie Karolį Liutkevičių ir Andrių Nevierą

Karolis Liutkevičius yra Žmogaus teisių stebėjimo instituto teisininkas, jo specializacijos sritis – žmogaus teisių apsauga baudžiamosios teisės sistemoje, daugiausia dėmesio skiriant laisvės suvaržymui baudžiamojo proceso metu. Karolis yra „Fair Trials International” patariamosios ekspertų grupės narys.

Andrius Neviera yra advokatas, kuris 2013 m. lapkričio mėnesį atstovavo BNS žurnalistę Jūratę Damulytę, apskundusią Vilniaus m. apylinkės teismo nutartis, nurodžiusias atskleisti informacijos šaltinį ir leidusias atlikti kratas.

A.Neviera yra buvęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko patarėjas, LAT Teismų praktikos apibendrinimo departamento direktorius ir Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros generalinio prokuroro pavaduotojas.

Advokatas taip pat yra Mykolo Romerio Universiteto Baudžiamosios teisės ir proceso instituto docentas.

Patalpinta: Auditorija, Naujienos