VU aerobinės gimnastikos rinktinei – artistiškiausios komandos taurė

VU aerobinės gimnastikos rinktinė rengiasi naujoms varžyboms. Nuotrauka iš autorės archyvo
Rinktinė rengiasi naujoms varžyboms. Nuotrauka iš autorės archyvo

Kasmetiniame Lietuvos studentų olimpiniame festivalyje, skirtame tarptautinei studentų dienai paminėti, pirmą kartą dalyvavo ir Vilniaus universiteto aerobinės gimnastikos rinktinė. VU rinktinės narės sužibėjo estafetėje, kurioje užėmė trečiąją vietą, bei programoje „Gimnastika visiems“, už kurią apdovanotos artistiškiausios komandos taure.

Festivalis vyko Kaune, lapkričio 16-ąją, Lietuvos sporto universiteto lengvosios atletikos manieže. Komandą pasirodyti šiame renginyje ir praplėsti savo akiratį paskatino trenerė Teresė Gritėnienė.

„Merginoms tai puiki patirtis, kiekvienas naujas renginys yra išbandymas, kuris padeda gauti naujų įgūdžių. Šiais metais į rinktinę atėjo trys pirmojo kurso studentės, todėl joms tai puikus debiutas prieš rimtas sportines varžybas“, – teigė VU aerobinės gimnastikos rinktinės trenerės asistentė Anita Zezyulchik.

Lietuvos studentų olimpinio festivalio dalyviai ne tik atliko iš anksto parengtas programas, bet ir bandė kitas sporto šakas: smiginį, rankos lenkimą, pasagos metimą, svarsčio kėlimą, šokinėjimą per šokdynę, virvės traukimą. Tai –  kasmetinis renginys, kuriuo siekiama priminti apie sporto rūšių įvairovę bei aktyvios fizinės veiklos naudą gyvenimo kokybei.

Patalpinta: Naujienos, Sportas