Lietuvos teatrų būklei atskleisti A. Giniotis pasitelkė vaikams skirtą pjesę

Teatro laboratorija „Atviras ratas“ pristato kūrinį apie kryžių karalystę – taip naujame spektaklyje „Meilė trims apelsinams“ vadinamas Lietuvos teatras. Naujame režisieriaus Aido Giniočio darbe gausu Lietuvos teatro kūrėjų ir kritikų mėgdžiojimų, ištraukų iš šiuo metu rodomų spektaklių ir klasikinių pjesių citatų, skirtų dabartinei Lietuvos teatrų situacijai iliustruoti.

„Meilėje trims apelsinams“ vaidina ryškiausi scenos kryžiai. Dmitrijaus Matvejevo nuotrauka

Ne vaikams skirtą kūrinį „Meilė trims apelsinams“ A. Giniotis statė pagal italų dramaturgo Carlo Gozzi vaikams skirtą pjesę, kurioje beveik nėra teksto – tik keturi eiliuoti monologai.

„Mes turime pjesę ir kartu mes jos neturime. Mes turime fabulą, kurią turime pripildyti savimi, savo patirtimi, savo dialogais, savo vizualine išraiška. Pjesė tai tarsi indas, kurį C. Gozzi paruošė mums jį pripildyti.“  – kalbėjo A.Giniotis.

„Meilėje trims apelsinams“, kaip teigia spektaklio kūrėjai, vaidina tik „ryškiausi kryžiai“ – aštuoni „Auksinės scenos kryžiaus“ laureatai ir nominantai: Aldona Vilutytė, Marija Korenkaitė, Judita Urnikytė, Justas Tertelis, Ainis Storpirštis, Vaidotas Žitkus, Dalius Skamarakas ir Andrius Kaniava.

Spektaklyje naudojamos commedia dell’arte kaukės, kostiumai ir personažai. Šį mėnesį spektaklis bus rodomas du kartus – gruodžio 11 d. (trečiadienį) ir 15 d. (sekmadienį) 19 val. „Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje.

Patalpinta: Kultūra, Naujienos