„Facebook“ naikina paauglių paskyrų privatumo apsaugą

Socialinis tinklas „Facebook“  skelbia, kad nuo šiol patys paaugliai bus atsakingi už tai, su kuo dalinsis savo pranešimais šiame tinklapyje. Metinėje veiklos ataskaitoje („Form 10-K Annual Report“) „Facebook“ teigia, jog paauglių susidomėjimas mažėja: vartotojų auditorija iki 18 metų gręžiasi į kitus socialinius tinklus. Atsižvelgdamas į susiklosčiusią situaciją, „Facebook“ nusprendė keisti privatumo nustatymus. Anot socialinio tinklo ataskaitos, — tam, kad neprarastų populiarumo tarp jaunų vartotojų ir išliktų konkurencingas.

Suteikiant daugiau laisvės socialiniame tinkle tikimasi išsaugoti jaunąją auditoriją.

Iki šiol 18 metų neturintys asmenys žinutes „Facebook“ tinklapyje galėjo skelbti tik „draugams“ ir „draugų draugams“, bet ne viešam skaitymui. Šiuo apribojimu buvo siekiama nepilnamečius apsaugoti nuo nepažįstamų asmenų ir kitų interneto grėsmių. Tačiau pastebėjus, kad tokios taisyklės paskatina jaunuosius vartotojus ieškoti panašių socialinių tinklų su ne tokiomis griežtomis taisyklėmis, nuspręsta apribojimų atsisakyti.

Pakitus privatumo taisyklėms, verslo atstovams atsivers naujų marketingo galimybių. Lengvesnė prieiga prie paauglių asmeninės informacijos suteiks galimybę verslui tikslingiau parinkti ir pasiūlyti savo paslaugas šiai auditorijai. „Facebook“ teigia ieškosiantis būdų užkirsti tam kelią.

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje