Studentus džiugina nemokamas kinas

Nuo spalio iki vasario mėnesio keturių didžiųjų Lietuvos miestų studentus džiugins jau startavęs projektas „Kino pavasaris tavo universitete“. Šiame renginyje dalyvauja 12 universitetų, kuriuose bus iš viso parodyta 60 kino filmų.

Vilniaus, Šiaulių, Kauno ir Klaipėdos universitetuose rengiami kino seansai nemokami. Po kiekvieno filmo bus rengiami aptarimai su kino industrijos atstovais (aktoriais, kritikais, prodiuseriais).

Vienas iš šio projekto tikslų – edukacinis (siekis ugdyti studentų toleranciją ir kitus bruožus), kitas – skatinti studentų domėjimąsi geru menu, todėl susirinkusieji galės išvysti jau tarptautinio pripažinimo susilaukusius filmus. Vieną iš jų spalio 8 d. buvo galima išvysti Vilniaus Universiteto centriniuose rūmuose. Studentams buvo rodomas dokumentinis filmas „Starsuckers“ („Žvaigždžių liga“), kuriame buvo galima išvysti ir tokius žymius Lietuvos asmenis kaip Roką Žilinską, Donaldą Meiželytę, Arūną Valinską ir keletą kitų. Lapkričio 10 d. 19 h remiantis šiuo filmu vyks diskusija su sociologijos doktorantu Andrijevskiu.

„Kino pavasaris“

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos