Atviras seminaras kino ir kultūros žurnalistams/kritikams

Vilniaus Tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ ir Industrijos konferencija „Meeting point – Vilnius“ rengia atvirą paskaitą/dirbtuves įvairių kino sričių būsimiems profesionalams.

Šiemet norėtume pasidalinti atvykstančiųjų svečių patirtimi su žurnalistais – kino, kultūros, muzikos sričių, taip pat kino, kultūros kritikais.

Lektoriai:

Pamela Pianezza, kino kritikė, žurnalistė, Kanų kino festivalio, kritikų savaitės programos sudarytoja, Tess magazine įkūrėja ir redaktorė, Prancūzija

Michael Gubbins, žurnalistas ir kino industrijos ekspertas, Sampomedia.com įkūrėjas, 25 metus dirbęs žurnalistu kino ir muzikos leidiniuose, buvęs žurnalo „Screen“ redaktorius, D.Britanija

Nick Holdsworth, žurnalistas, žurnalo „Variety“ korespondentas Rytų ir Centrinei Europai, D.Britanija

Kovo 28 diena, ketvirtadienis, 9.30-11.30 val.

Vilniaus Universitetas Komunikacijos fakultetas Žurnalistikos institutas, Korespondentų auditorija, Maironio g-vė 7, Vilnius.

Dalyviai – žurnalistikos studentai, žurnalistai ir jaunieji kino, kultūros kritikai.

Paskaita būtų dalijama į tris dalis kiekvienam kalbėtojui. P. Pianezza daugiau kalbės apie  kino kritiko darbą ir kaip parašyti gerą kino recenziją. N. Holdsworth ir M. Gubbins kalbės apie kino ir kultūros žurnalistiką, šios srities specifiką ir darbą tarptautinėje erdvėje.

Norinčius dalyvauti kviečiame registruotis adresu registracija@kinopavasaris.lt nurodant, kad norite būtent į šį seminarą.

Patalpinta: Auditorija, Lietuvoje