Prezidento rinkimų intriga

„Mano kadencija baigiasi ir galiu pasakyti, kad mokiausi geroje vadovavimo mokykloje“, – rašo D.Verseckas. Nuotr. V.Miškinio

Kartą Robertas McNamaras prisipažino prezidentui Johnui F.Kennedy, kad nesijaučia kompetentingas būti JAV gynybos sekretoriumi. „Mokyklų prezidentams taip pat nėra. Mokysimės kartu“, – į tai jam atsakė vienas iškiliausių Amerikos prezidentų. Aš irgi prieš pradėdamas kadenciją nesimokiau mokslinių draugijų prezidentų mokykloje, todėl metai buvo labai sunkiai nuspėjami, lydimi šuolių ir suklupimų.

„Mano kadencija baigiasi ir galiu pasakyti, kad mokiausi geroje vadovavimo mokykloje“, - rašo D.Verseckas. Nuotr. V.Miškinio

Tačiau mano kadencija baigiasi ir galiu pasakyti, kad mokiausi geroje vadovavimo mokykloje. Geriausiai tai supratau pirkdamas dovaną tam, kas eis prezidento pareigas po manęs. Galbūt ją padovanosiu greitai, nes vasario 15 d. rinkimuose eiti šias pareigas kandidatuosiu ne tik aš, bet ir Agnė Svetnickaitė, informologijos trečiakursė. Tai pirmas kartas Draugijos istorijoje, kai prezidentas bus renkamas ne iš vieno kandidato.

Rinkiminė nežinia tvyro ne vien dėl prezidento: niekas nežino, kas pateks į valdybą, nes ten taip pat yra ne vienas kandidatas. Ir kas gi nutiko, jei dar pernai per rinkimus tik oficialiai išrinkom žmones, kurie jau seniai buvo aiškūs? Organizacija nuo praėjusių rinkimų žmonių skaičiumi išsipūtė daugiau nei tris kartus ir dabar vienija beveik 40 narių. Didžioji dalis jų yra pirmakursiai ir kol kas sunku nuspręsti, kas pelnys jų simpatijas, nes jie turės didžiausią įtaką. Kai kurie seni nariai po rinkimų pasitrauks, kai kurių aktyvumas sumažės, todėl lemiamą balsą turės tie, kuriems, kiek galėjome, tiek perdavėme viską, ką supratome per šiuos metus.

Tačiau keisis ne tik pagrindiniai žmonės, keisis ir rinkimų principas. Iki šiol prezidentą renka jau išrinkta valdyba. Visuotiniam susirinkimui bus pateikti ir įstatų pakeitimai, kurie įtvirtintų tiesioginius prezidento rinkimus bei šiek tiek sumažintų visuotinio susirinkimo ir iškeltų valdybos galią sprendimams priimti.

Be viso to, aš pateiksiu ir savo kadencijos ataskaitą, kurioje puikuosis ne vienas novatoriškas žingsnis, bet slėpsis ir kelios klaidos. Metai buvo puikūs ne tik dėl to, kad su mumis SMD pakilo bene visose srityse, bet ir todėl, kad nepaisant rinkimų atomazgos pasirūpinome, kad organizacija nesugriūtų per dvi savaites.

Taigi išeinu atsiskaityti už visus darbus, kuriuos padariau, tikėdamasis įvertinimo už gera, atleidimo už bloga ir perrinkimo.