Kiek socialinių tinklų viešumas patinka žmonėms?

Socialinių tinklų vartotojai savo tekstais ir nuotraukomis atveria tiek intymaus gyvenimo epizodų, kad atrodo, jog privatybės teritorija stipriai traukiasi. Tačiau tyrimas sufleruoja, kad toli gražu ne visiems tai priimtina.

Tyrimas parodė, kad žmonės nelaukia iš antrosios pusės viešų prisipažinimų. Freedigitalphotos.net nuotr.

Vienas atliktas tyrimas parodė, kad vieši meilės išpažinimai socialiniuose tinkluose „Facebook“ ar „Twitters“ dūsavimo objektams visai nepatinka. 78 proc. apklausos dalyvių pareiškė, kad rinktųsi perskaityti švelnius žodžius, parašytus trumpąja mobiliojo telefono žinute.

Apie tai rašo „Technically Incorrect“ tinklaraštininkas Chrisas Matyszczykas:

Kaip žmogui, kuris paskutinįsyk prisipažino mylįs dar praėjusiame amžiuje, man sunku suprasti, kodėl žmonės viešai skelbia meilias, saldžias žinutes apie savo artimiausiuosius ir brangiausiuosius „Facebook“ tinkle. Jūs žinote tokius įrašus: „Mano nuostabioji žmona ką tik man nupirko raudoną dantų šepetuką“. Arba: „Mano naujo vaikino šypsena priverčia širdį dainuoti lyg Engelbertas Humperdinckas (garsus baladžių atlikėjas – red. past.)“.

Vis dėlto maniau, kad šiais atvirumo ir viešumo laikais tokie įrašai yra madingi. Tačiau pažinčių svetainės „Zoosk“ atliktas tyrimas parodė, kad šių žinučių objektai jomis visai nesižavi. Pagal jį, 78 proc. žmonių greičiau rinktųsi privačias, intymias trumpąsias žinutes nei viešą įrašą „Facebook“ ar „Twitter“ paskyroje.

Panašu, kad labiausiai šiems žmonėms nerimą kelia tai, kokią reakciją tokie išpažinimai gali sukelti bendradarbiams. 64 proc. apklausos dalyvių džiaugtųsi tik tada, jei šiuos įrašus pamatytų vien tikri draugai.

Žinoma, egzistuoja skirtumas tarp lyčių, kaip jos vertina šiuos romantiškus viešus tekstus. Tik kiek daugiau nei pusė, t.y. 51 proc., moterų tikina, kad tai joms būtų malonu. Tuo tarpu tarp vyrų tokių pasitaikė dar mažiau – 37 proc.

38 proc. žmonių tvirtino, kad jie niekada nedrįstų viešai išpažinti savo romantiškų jausmų, jei žinotų, kad kas nors svetimas gali tai pamatyti.

Daugiau skaitykite čia.

Šaltinis: news.cnet.com

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje