„Cafe Scientifique“ dalyviai kamantinėjo švietimo ir mokslo ministrą

SMD prezidentas D.Verseckas ir švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius. Nuotr. smd.kf.vu.lt

Pirmą kartą šiais mokslo metais įvyko neformalioji „Cafe Scientifique“ diskusija, kurią organizuoja Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Studentų mokslinė draugija (SMD). Rugsėjo 25 d. vykusio renginio svečias buvo Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Jis dalinosi savo patirtimi tema „Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) komunikacijos specifika“, rašoma SMD tinklalapyje.

SMD prezidentas D.Verseckas ir švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius. Nuotr. smd.kf.vu.lt

„Tai formatas, paimtas iš Vakarų. Tiesiog neformalus pokalbis prie alaus ar kažkokių kitų gėrimų su žmogumi, kuris yra įdomus, kuris turi ką papasakoti. Šios ministerijos komunikacijoje įžvelgiame labai daug trūkumų, todėl norėjome sužinoti, kodėl taip yra, ar tai yra ministro nekompetencija ar kažkokie kiti veiksniai“, – KTU televizijai „Kobra TV“ sakė SMD prezidentas Darius Verseckas.

„Cafe Scientifique“ renginio organizatoriai rašo, kad ministras atsakė į klausimus, kaip vykdant Aukštojo mokslo reformą ir kitus švietimo sistemos pakeitimus ŠMM bendravo su studentais, mokiniais ir kitomis bendruomenėmis.

„Būtent mūsų ministerija turėtų daugiau komunikuoti socialiniuose tinkluose, kadangi dabar tai geriausias būdas pasiekti jaunus žmones“, – apie virtualiąją komunikaciją kalbėjo G.Steponavičius.

Diskusijoje nebuvo gailima kritikos dabartinei švietimo sistemai. Pats G.Steponavičius pripažino, kad ŠMM daro klaidų. Viena iš didžiausių komunikacijos spragų – informacijos sklaidos delsimas. Dėl to naujų sprendimų priėmimas dažnai sukelia problemų.

Diskusija šia tema neišsemiama, todėl klausimų ir nuomonių netrūko. „Visada smagu pabendrauti su ne paviršiumi plaukiojančiais žmonėmis“, – atsisveikindamas šypsojosi švietimo ir mokslo ministras.

SMD bent kartą per mėnesį rengs neformalias „Cafe Scientifique“ diskusijas su įdomiais žmonėmis, todėl organizatoriai kviečia nepraleisti progos išgerti kavos ir pasikalbėti rūpimomis temomis.

Šaltinis: smd.kf.vu.lt, „Kobra TV“

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos