Londone bus renkamos lėšos nepriklausomos ir etiškos žurnalistikos rėmimui

Parama nepriklausomos ir etiškos žurnalistikos plėtrai. Freedigitalphotos.net nuotr.

Žurnalistikos rėmimo fondas (Journalism Foundation) gegužės 22 d. Londono aukcionų namuose Phillips de Pury organizuoja iškilmingą vakarą, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos nepriklausomos ir etiškos žurnalistikos skatinimui visame pasaulyje. Šis fondas – ne pelno siekianti organizacija, įkurta praėjusių metų gruodį. Idėjos autoriai – Aleksandras Lebedevas, britų dienraščio „The Independent“ savininkas, ir jo sūnus Jevgenijus.

Vakaro kulminacija taps aukcionas, kurį ves žinomas šveicarų meno kolekcininkas ir aukcionų vedėjas Simonas de Piuri (Simon de Pury). Tarp siūlomų prekių bus ir keletas staigmenų, pavyzdžiui, priešpiečiai, paruošti žymaus britų virtuvės šefo Gordono Ramzio su Džilian Anderson, amerikiečių aktore, vaidinusia seriale „X failai“. Taip pat aukcionio dalyviai galės įsigyti bilietų į pasaulinę filmo „Hobitas“ premjerą Naujojoje Zelandijoje. Tikimasi, jog tarp dalyvių bus įtakingų žiniasklaidos ir viešųjų ryšių atstovų, meno ir pramogų pasaulio žmonių.

Žurnalistikos rėmimo fondo vadovas, buvęs „The Independent“ redaktorius Saimonas Kelneris teigė: „Mūsų misija yra plėsti ir stiprinti laisvą ir etišką žurnalistiką, remiant su žiniasklaida susijusius projektus, kurie daro teigiamą poveikį žmonėms. Tikimės, jog vakaro dalyvių dosnumas padės šiuos tikslus įgyvendinti“.

Parengta pagal užsienio spaudą

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje