Sparčiai augs internetinės televizijos populiarumas

Siekiant išlaikyti televizijos žiūrimumą bus plečiama jos prieiga internetinėje erdvėje. Autorės nuotr.

„NPD In-Stat“ tyrėjai prognozuoja, jog 2016 metais Šiaurės Amerikoje ir Vakarų Europoje 100 milijonų šeimų tradicines televizijos įrenginio programas derins su internetiniu turiniu.

Šie naujieji hibridiniai įrenginiai, galintys vaizduoti interaktyvų turinį, susijusį su TV laidomis, prikausto žiūrovo dėmesį programų užgriozdintame prietaisų pasaulyje. „NPD In-Stat“ skaitmeninių pramogų tyrimų direktorius Džeris Kaufholdas (Gerry Kaufhold) teigia, kad niekas daugiau nebežiūri televizijos: „Žmonės žiuri TV tiesiog savo išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose ar nešiojamuose kompiuteriuose“.

Nielsen‘s 2011 metų vartotojų naudojimo ataskaitos duomenimis, daugiau nei 60 procentų televizijos žiūrovų tuo pat metu ne tik žiūri televiziją, bet ir pasitikrina el. paštą ar tiesiog naršo internete. Esant tokiai situacijai programuotojai supranta, jog jie turi imtis veiksmų, norėdami nukreipti žiūrovo akis atgal į televizoriaus ekraną – jie net išrado naujų programėlių išmaniesiems telefonams bei planšetiniams kompiuteriams, kurios perduoda transliuojamos informacijos turinį.

Taip pat Džeris Kaufholdas išskiria Europos televizijos prijungimo standartą, žinomą kaip plačiajuostę transliacijos ryšio televiziją, įvardydamas etalonu būsimoms naujovėms Šiaurės Amerikoje. Prancūzijoje šį naują hibridinį standartą televizijos transliuotojai naudos per atvirojo teniso turnyrą („French Open“), kuris prasidės gegužės mėnesį. Teniso gerbėjams tereikės paspausti vieną mygtuką nuotolinio valdymo pultelyje, kad įsijungtų interaktyvusis langas, kuriame bus rodomi įvairių varžybų rezultatai realiu laiku, naujienos, informacija apie žaidėjus ir turnyrus, nuotraukos ir socialinio tinklo Twitterio srauto juosta.

Parengta pagal užsienio informaciją

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje