„Wikileaks“ : dar yra neatskleistų paslapčių

„Wikileaks“ įkurėjo Juliano Assango advokatas Markas Stephensas paskelbė, jog bus atskleista dar daugiau slaptų dokumentų, jei iškils grėsmė jo ginamojo gyvybei.

Kaip skelbia BBC, praėjusį ketvirtadienį Švedijoje buvo išduotas arešto orderis suimti Julianą Assangą dėl inkriminuojamos išžaginimo bylos, tačiau Markas Stephensas mano, jog tikroji to priežastis yra paskutinieji „Wikileaks“ paskelbti slapti JAV politiniai dokumentai.

„Visi pavojai iškilę mūsų gyvybėms yra susiję su „Wikileaks“ paviešintais slaptais dokumentais, dėl šios priežasties mes imamės atitinkamų atsargos priemonių, kiek leidžia mūsų galimybės, turint reikalų su tokia super jėgą“- teigė Julianas Assangas.

Markas Stephensas teigė, kad yra girdėjęs iš daugelio šaltinių, jog „Wikileaks“ įkūrėjas turėtų būti nužudytas ir įspėjo, jog jeigu kas nors nutiks jo ginamajam Julianui Assangui ar jo tinklapiui, „Wikileaks“ paskelbs vis dar saugomą itin slaptą informaciją, kuri bus lyg „termobranduolinis įtaisas“. Advokatas taip pat sakė esąs susirūpinęs dėl to, jog jei Julianas Assangas bus deportuotas į Švediją, tai vėliau bus perduotas ir JAV.

Parengta pagal BBC ir „Reuters“.

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje