JAV ambasadorius kaltina rusų žurnalistus įsilaužus į jo elektroninį paštą

JAV ambasadorius Michaelas McFaulas apkaltino Rusijos valstybinės televizijos NTV žurnalistus. U.S. Department of State nuotr.

Michaelas McFaulas apkaltino Rusijos valstybinės televizijos NTV žurnalistus neva jie klausėsi mobiliojo telefono pokalbių ir įsilaužė į ambasadoriaus elektroninio pašto dėžutę.

Į Rusijos sostinę susitikti su žmogaus teisių aktyvistu Levu Ponomariovu atvyko Michaelas McFaulas, buvęs JAV prezidento Baracko Obamos patarėjas Rusijos klausimais. Jis buvo apsuptas NTV žurnalistų. Ši televizija yra pagarsėjusi Rusijos opozicijos šmeižto kampanijomis ir teigia, kad Rusijos opoziciją finansuoja JAV valstybės departamentas.

Anot JAV ambasadoriaus Rusijoje M. McFaulo, NTV televizija apie jo darbotvarkę galėjo sužinoti tik neleistinais būdais. Reporteriai primygtinai reikalavo pasakyti, apie ką ambasadorius ketina kalbėti su L. Ponomariovu. Ambasadorius M. McFaulas atsakė rusiškai: ,,Apie įvairius dalykus. Prašau prie to priprasti. Tai visiškai normalu. Rusijos ambasadorius mūsų šalyje reziduoja nuolatos ir žmonės netrukdo jam dirbti. Ar jums negėda? Jūs žeminate savo šalį šitaip elgdamiesi, ar suprantate?“

JAV ambasadorius Rusijoje yra pasakęs žurnalistams, kad susitarus su jo spaudos sekretoriumi, jis mielai atsakytų į klausimus. Vis dėlto televizija neigia, kad informacija apie ambasadoriaus dienotvarkę gauta nelegaliais būdais. Priešingai, tvirtinama, jog informacija surinkta iš atvirų šaltinių.

M. McFaulo replikas bendraujant su NTV žurnalistais galima išvysti čia:

http://www.ntv.ru/video/novosti/301326/

Parengta pagal užsienio informaciją.

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje