Laimėjo gudresni

Internetu arba iš anksto kasose bilietus įsigiję lankytojai išvengė ilgų eilių. Autoriaus nuotr.

Žvarbus oras, ilgos eilės, tarpusavio nesutarimai dėl sąžiningumo ir nuobodus lūkuriavimas iki galimybės įsigyti bilietą – rūpesčiai, su kuriais susidūrė nemaža dalis 13-osios tarptautinės Vilniaus knygų mugės lankytojų. Viso to išvengė gudresni ir apsukresni.

Vilniaus knygų mugė sulaukė milžiniško susidomėjimo. Bilietais į renginį prekiavusios bilietų kasos tiesiog „lūžo“ nuo žmonių minios. Tačiau tokios situacijos galėjo išvengti ir kasų darbuotojai, ir patys renginiu susidomėję lankytojai.

Šeštadienį, nekasdienių mugės susitikimų dieną, jau 10 val. ryto prie bilietų kasų būriavosi minios žmonių, kuriems teko gerokai palaukti galimybės patekti į patalpą. Visai šalia ramiai prie įėjimo rinkosi, kaip paaiškėjo, gudresni lankytojai. Pasirodo, bilietus į renginį jie įsigijo internetu arba „Bilietų pasaulio“ prekybos kasose įvairiose prekybos vietose mieste. Tokiu būdu nusipirkę bilietą lankytojai galėjo nelaukę pereiti prie įėjimo kontrolės ir nesugaišdami laiko patekti į „Litexpo“ parodų ir kongresų centrą.

„Greičiau būtų, jei dabar grįžtume namo, nusipirktumę bilietą internetu ir vėl čia atvyktume“, – juokavo ilgą eilę išvydę praeiviai. Dienai įsibėgėjant lankytojų mugėje tik gausėjo, o eilės prie kasų – ilgėjo.

Patalpinta: Rašiniai