Jaunosios filologės deleguotos į respublikinę konferenciją

Auditorijose buvo ne tik skaitovų, bet ir klausytojų. Autorės nuotr.

Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete (VU KHF)  įvyko tradicinė konferencija Jaunųjų filologų tyrimai. Konferencijoje savo parengtus pranešimus skaitė 28 studentai. Šioje konferencijoje dažniausiai dalyvauja tik šio fakulteto lituanistikos programų studentai: lietuvių literatūros magistrantai, lietuvių kalbotyros magistrantai bei filologijos ir reklamos bakalaurai. Paprastai šie studentai pristato savo rengiamų bakalauro ar magistro darbų pagrindu parengtus mokslinius pranešimus.

VU KHF Lietuvių kalbos filologijos katedros vedėja doc. dr. Daiva Aliūkaitė pasakojo, kad kai studentai pateikia savo darbų aprašus, organizatoriai sugrupuoja juos pagal temas. Tad šiais metais pagal kalbėjimo temas studentai buvo suskirstyti į tris grupes: literatų sekcija, kalbininkų sekcija ir reklamos diskurso tyrimų sekcija. Kiekvienoje grupėje pranešimų klausėsi dėstytojų komisija, kuri vertino kalbėtojus, jų darbą ir atitinkamai juos įvertino. Įprasta, jog iš kiekvienos sekcijos pirmąją vietą užėmęs studentas yra deleguojamas į respublikinę konferenciją. Iki šiol lituanistikos studentai jau ne kartą laimėjo 2 – ąją vietą šalyje.

Apie tai, jog šioje konferencijoje dažniausiai dalyvauja tik šio fakulteto studentai, katedros vedėja pasakojo: „Paprastai tai yra tokia konferencijos koncepcija, kuri tam tikru laipsniu netgi kontrolinė. Norima, kad studentai išmoktų viešai kalbėti“. Konferencija norima paskatinti studentus, jog jie nebijotų įsitraukti į mokslinę veiklą.

Prieš renginį pakalbintos studentės Aistė Maluiškaitė ir Lina Gaurilovaitė neslėpė jaudulio, tačiau teigė, jog tai puiki repeticija prieš bakalauro darbo gynimą.

Konferencijoje Jaunųjų filologų tyrimai šiais metais pirmąsias vietas užėmė ir į respublikinę konferenciją deleguotos buvo: literatų sekcijoje Lina Buividavičiūtė su pranešimu – Dialogiškumas Ričardo Gavelio romane „Vilniaus pokeris“ ir Viljamo Folknerio romane „Triukšmas ir įniršis“, kalbininkų sekcijoje pirmoji buvo Simona Amankevičiūtė su pranešimu – Precedentiškumas recenzijos tekste ir reklamos diskurso tyrimų sekcijoje geriausia išrinkta Edita Jokubauskaitė pranešimo tema – Moters stereotipai lietuviškoje reklamoje.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos