Išrinktos studentų pristatymų vokiečių kalba konkurso nugalėtojos

VU Mažojoje auloje vyko studentų pristatymų vokiečių kalba finalas

Vilniaus universiteto Mažojoje auloje vyko prezentacijų finalas ,,Vokiečių kalba studijoms ir mokslui – trumpai bei aiškiai!“ (,,Deutsch in Studium und Wissenschaft – klipp&klar!“). Renginio metu įvairių Lietuvos universitetų studentės išradingai pristatė, komisijos nuomone, geriausius konkurse pateiktus mokslinius projektus.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarusi Vilniaus universiteto Užsienio kalbų instituto direktorė doc. Nijolė Bražėnienė pasidalino įspūdžiais, kad nors šį pusmetį, kiek daugiau nei praėjusį, apie 400 studentų yra pasirinkę mokytis vokiečių kalbos, vis dėlto pastebimas ryškus anglų kalbos dominavimas.  Tačiau jis esą nepanaikinantis gražios vokiečių kalbos tradicijos mūsų šalyje.

Konkurse pirmą vietą laimėjo mediciną Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentės Gabrielė Dambrauskaitė ir Birutė Vaidelytė. Studentės ne tik medikams suprantama terminija pristatė konkorėžinę liauką, esančią smegenyse, kaip neišspręstą žmogaus kūno paslaptį, klausytojus taip pat įtraukusios į humoru padvelkusią diskusiją. Studentes pasveikino ir prizą – vokiečių kalbos kursus Vokietijoje – įteikė Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matijas Miulmenštadtas (Matthias Mülmenstädt).

Konkurse pirmą vietą laimėjo mediciną Lietuvos sveikatos mokslų universitete studijuojančios Gabrielė Dambrauskaitė ir Birutė Vaidelytė. Autorės nuotr.

Antrąją vietą komisija skyrė Klaipėdos universitete vokiečių filologiją studijuojančioms Astai Saudargaitei ir Jolantai Grakauskaitei, pristačiusioms tyrimą kultūriniu aspektu, kuriuo mėginta atsakyti į klausimą apie vokiečių kalbos (ne)patrauklumą Klaipėdos regione. Renginyje Mykolo Romerio universiteto psichologijos studentė Juana Butėnaitė savo projektu nagrinėjo vyresniojo amžiaus moterų gyvenimo klausimą, o Vilniaus universiteto psichologijos ir ekonomikos studentės Austėja Jasutytė ir Diana Cesonytė pristatė pasaulio šalių kultūrinių skirtumų pavyzdžius pagal olandų mokslininką Gertą Hofstedą (Geert Hofstede).

Jau penktą kartą vykusį konkursą organizavo Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD), Goethe‘s institutas ir Vilniaus universiteto Užsienio kalbų instituto Vokiečių kalbos katedra.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos