Festivalis jaunimui – „Mano svajonių interviu“

WAN-IFRA globoja festivalį, kuriame gali dalyvauti viso pasaulio laikraščiai. K. Čachovskio nuotr.

Viso pasaulio laikraščiai yra kviečiami dalyvauti naujame globaliame žurnalistiniame eksperimente jaunimui, kuris organizuojamas Pasaulinės laikraščių ir leidėjų asociacijos „World Association of Newspapers and News Publishers“ (WAN-IFRA). Konkurso pagrindinis tikslas – didinti eksperimente dalyvaujančių laikraščių tiražus.

„Mano svajonių interviu“ – tai tarptautinis jaunųjų reporterių sėkmingų istorijų festivalis. 11-15 amžiaus moksleiviai galės rinktis garsenybę savo interviu, o vėliau su ja susitikti, pasikalbėti. Mokyklų komandos pateiks klausimus laikraščiams ir vėliau tam tikras laikraštis konsultuos nugalėtojus, kaip parengti tinkamą interviu publikavimui. Nugalėjusios komandos interviu bus paskelbtas pasauliniu mastu.

Jaunųjų reporterių konkurse jau dalyvauja laikraščiai „La Nacion of Argentina“, „The Monitor of Uganda“, „Polskapresse of Poland“, „The West Australian“ ir daugelis kitų. „Šis konkursas yra puiki priemonė skatinti jaunuolių domėjimąsi laikraščiais, kai būtent tokiu metu formuojasi kiti jų įpročiai“, – teigė dr. Aralynn McMane, „WAN-IFRA“ vykdantysis jaunųjų skaitytojų projekto plėtros direktorius.

„WAN-IFRA“ yra pasaulinio masto laikraščių ir leidėjų organizacija, įsikūrusi Paryžiuje ir Darmštadte. Organizacija atstovauja daugiau kaip 18 000 leidinių, 15 000 interneto svetainių, per 3000 kompanijų, dirbančių 120 šalių. Pagrindinė organizacijos misija – ginti ir remti spaudos laisvę, žurnalistikos kokybę ir redakcijų sąžiningumą bei prisidėti prie klestinčios verslo plėtros.

Parengta pagal užsienio spaudą

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje