Studentų diskusijoje – tema apie purvinus politikos žaidimus

Nuotr.  Dominykos Germanaitės
Nuotr. Dominykos Germanaitės

Savo renginių maratoną Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Studentų mokslinė draugija (VU KF SMD) šįmet pradėjo nuo jau visų studentų pamėgto renginio „Komunikacija Kine“. Kinui ir politikai neabejingi studentai, susirinkę žvarbų spalio 15-osios vakarą į knygyną „MintVinetu“, žiūrėjo filmą ,,Ideas of March“ (liet. k. „Purvini žaidimai“).

Nuotr.  Dominykos Germanaitės
Nuotr. Dominykos Germanaitės

„Ideas of March” yra 2011-aisiais JAV išleista , „Oskarui“ ir „Auksiniam gaubliui“ nominuota politinė drama, pasakojanti apie prezidentinę rinkimų kampaniją: juodąsias technologijas, šmeižtą, įžeidimus, provokacijas ir papirkinėjimą. Peržiūrėjus šį filmą kyla klausimas, ar verta paaukoti visą save dėl išsvajotosios viršūnės?

Dar labiau suvokti tiek JAV, tiek Lietuvos prezidento rinkimus, o dar svarbiau –  jų užkulisuose vyraujančias aistras, padėjo po peržiūros įvykusi diskusija su VU KF medijų tyrimų laboratorijos vedėju, dr. Andriumi Šuminu. Kiekvienas galėjo palepinti savo smalsumą ir svečiui užduoti kad ir ne patį patogiausią, tačiau įdomų klausimą.

Nuotr.  Dominykos Germanaitės
Nuotr. Dominykos Germanaitės

Studentai su lektoriumi aptarė JAV ir Lietuvos rinkiminių kampanijų skirtumus, dažnai pasitaikančias nešvarias jų peripetijas.

Savo pirmąjį šių mokslo metų renginį užbaigė SMD prezidentė Agnė Svetnickaitė. Ji įteikė dr. A. Šuminui padėką už bendradarbiavimą ir dalyvavimą draugijos renginiuose.