Olimpinių žaidynių savanoriai įspėti apie socialinės žiniasklaidos priemonių vartojimą

Londono olimpiados savanoriams bus draudžiama naudotis socialinėmis medijomis. Justino Arlausko nuotr.
Londono olimpiados savanoriams bus draudžiama naudotis socialinėmis medijomis. Justino Arlausko nuotr.

2012 metų Londono olimpinių žaidynių savanoriams buvo uždrausta skelbti naujienas ir fotografijas socialinės žiniasklaidos priemonėse „Twitter“, „Facebook“ ir kitose. Žaidynių organizacinis komitetas paskelbė, kad aptarnaujantis žaidynių personalas (apie 70 tūkst. savanorių)  negali skelbti savo pareigybių, esamos vietos, vaizdinės medžiagos ir kitų detalių apie sportininkus ar kitus įžymius žmones viešojoje erdvėje.

„Mes suprantame, kad daugelis iš olimpines žaidynes aptarnaujančio personalo norėtų pasidalinti savo įspūdžiais su šeimos nariais ar draugais socialinėse medijose“, – teigė žaidynių atstovas agentūrai „Reuters“. „Kaip ir daugelis organizacijų, mes nustatome tam tikras praktines gaires bendraujant socialinės žiniasklaidos aplinkoje tam, kad būtų apsaugoti mūsų darbo jėgos ir operacijų interesai“.

Sportininkams ir toliau bus leidžiama skelbti žymas socialiniuose tinkluose. Visos priemonės, skirtos piliečių diskusijų apie olimpinių žaidynių įvykius apribojimui, jau tapo daugelio kasdienybe. Beje, tvarka ne daug kuo skirsis nuo 2008 m. olimpinių žaidynių Pekine, kur, kaip ir visoje Kinijoje, socialiniai tinklai „Twitter“ ir „Facebook“ yra blokuojami.

Parengta pagal užsienio informaciją

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje