Įsteigta Skirmanto Valiulio vardo premija

Žmogus orkestras - taip dėstytoją Skirmantą Valiulį vadino ne viena VU žurnalistikos specialybės studentų laida. Nuotrauka iš Komfakas.lt archvyvo.

Prieš metus, 2011 metų sausio 28 dieną, tyliai mus paliko fotografijos, televizijos ir kino kritikas, menotyrininkas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos, Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvos kinematografininkų sąjungos narys, 1990–1992 m. – Lietuvos radijo ir televizijos generalinis direktorius Skirmantas Valiulis. Skirmantas Valiulis buvo ilgametis Fotomenininkų sąjungos Valdybos narys, o nuo 1998 metų sąjungos Garbės narys. Kolegos fotografai jį vertina ir prisimena už nuoširdžią meilę ir pamatuotą, teisingą kritiko žodį ar mintį.

2012 metų sausio 26 dieną Vilniuje susirinkusi Lietuvos fotomenininkų sąjungos Valdyba nusprendė šiais metais įsteigti kasmetinę,  Skirmanto Valiulio (1938–2011) vardo premiją. Tai bus viena iš kasmetinių Fotomenininkų sąjungos teikiamų premijų už nuopelnus fotografijai.

Premija skiriama už reikšmingiausius ir profesionaliausius fotografijos istorijos tyrinėjimus bei publikacijas, kritikos darbus, fotografijos leidinių sudarymą, kuratorinius projektus, įvairiapusę fotografijos sklaidą ir populiarinimą Lietuvoje bei užsienyje, per praėjusius metus arba už viso gyvenimo darbus.

Pirmoji premija bus įteikta per tradicinį Lietuvos fotomenininkų sąjungos kasmetinį renginį Vilniaus rotušėje metų pabaigoje. Kasmetine Skirmanto Valiulio premija norima paskatinti fotografijos menotyrą, tyrinėjimus, kritiką, analizę ir indėlį į Lietuvos fotografijos sklaidą šalyje bei užsienyje.

Šaltinis: bernardinai.lt

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos