Konstitucijos dieną stipendija įvertinta Teisės fakulteto studentė

Akimirka iš konferencijos. VU TF studentų atstovybės nuotr.

Spalio 24-25 dienomis vyko Prezidento Valdo Adamkaus globojami renginiai Konstitucijos dienai paminėti. Šventės uždarymo ceremonijoje buvo įteikta Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentų ambasadoriaus dr. Vytauto A. Dambravos stipendija už aukštus mokslo pasiekimus bei aktyvią veiklą.

Pasak šventės organizatorių, Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Teisės fakultete (VU SA TF), renginio tikslas – sumažinti atotrūkį tarp pagrindinio šalies įstatymo – Lietuvos Respublikos Konstitucijos – ir kiekvieno Lietuvos gyventojo.
Minėdami Konstitucijos dieną, M.Mažvydo bibliotekos antruosiuose rūmuose TF IV-V kurso studentai praėjusį sekmadienį teikė nemokamas teisines konsultacijas šeimos, socialinio aprūpinimo, darbo ir kitais civilinės teisės klausimais. Be to, kavinėse „Coffee Inn“ buvo nemokamai rodomi lietuviški trumpametražiai filmai, vilniečiams ir miesto svečiams Katedros aikštėje dalinamos LR Konstitucijos.

Taip pat buvo surengta konferencija, kurios tema „Krizės ir jų iššūkiai Konstitucijos ginamoms žmogaus teisėms“. Šiame tradiciniame renginyje VU TF Tarptautinės teisės instituto vadovas, doc. dr. Dainius Žalimas, socialinių mokslų daktaras Teodoras Medaiskis, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Algis Norkūnas siekė atskleisti žmogaus teisių problemas krizių kamuojamoje šalyje. Konferenciją vedė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Konferencijoje taip pat buvo įteikta šeštoji Konstitucijos Taurė – vardinė Konstitucija. Šįkart ją pelnė buvęs policininkas Alfonsas Kunickis iš Tauragės, garsiai prabilęs, kad įstatymo nuostata, prieštaraujanti konstitucinei teisei į teisingą apmokėjimą, yra negalima.

Vakar (spalio 25-ąją) Šv. Jonų bažnyčioje vyko Konstitucijos dienos uždarymas, kuriame buvo įteikta VU TF studentų ambasadoriaus dr. V. A. Dambravos stipendija. Už aukštus mokslo pasiekimus ir aktyvią veiklą universitete buvo apdovanota VU TF ketvirto kurso studentė Gintarė Jonaitytė. Ją pasveikino ir apdovanojimą įteikė pats dr. V. A. Dambrava.
„Gyvenime stengiuosi vadovautis mūsų fakulteto dekano Vytauto Nekrošiaus žodžiais, kad reikia iš fakulteto imti viską, ką jisai duoda. Aš visada stengiausi tai daryti“, – teigė G. Jonaitytė ir dėkojo dr. V. A. Dambravai ir doc. dr. Vaidotui Vaičaičiui už įvertinimą, kuris skatina nesustoti siekti savo tikslų.

Vakarą vainikavo dainininkės Jazzu gyvo garso koncertas.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos