Teismas įpareigojo TV3 ir „Akistatą“ atsiprašyti J.Furmanavičiaus motinos


TV3 televizija ir prodiuserio Kristupo Krivicko vedama laida „Akistata“ viešai privalo paneigti, kad nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius buvo nusikaltėlis ir pedofilas, kankino dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio dukterį ir jos pusseserę, dalyvavo iškrypėlių orgijose ir priklausė pedofilų klanui.

Taip trečiadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas. Teisėjas Alvydas Barkauskas paskelbė, kad šį paneigimą televizijos kanalas privalo paskelbti viešai televizijos laidoje „Akistata“, teismo nurodytus teiginius perskaitant laidos vedėjui bei jokių komentarų.

Pasak teismo, laidoje „Akistata“ paskleisti teiginiai nėra pagrįsti jokiais įrodymais, o išsakyta nuomonė – nepagrįsta jokiais faktais.

Taip pat teismas iš televizijos ir laidą „Akistata“ kuriančios bendrovės „TV Pro Media“ nužudytojo teisėjo J. Furmanavičiaus motinai Anelei Furmanavičienei priteisė 10 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Tiesa, ieškovė prašė priteisti 100 tūkst. ir 1 litą, tačiau, pasak teismo, bylose dėl tikrovės žinių paskleidimo svarbiausia yra informacijos paneigimas.

Taip teismas iš dalies patenkino teisėjo J. Furmanavičiaus motinos ieškinį, kuriame ji teigė, kad TV3 2009-ųjų spalio 7, 14 ir 21 dienomis laidose „Akistata“ paskelbė apie buvusį Kauno apygardos teismo teisėją tikrovės neatitinkančią ir garbę žeminančią informaciją. Ši informacija, kurioje teigiama, kad teisėjas yra susijęs su garsiąja pedofilijos byla, pasak ieškovės, žemina ir jos garbę bei orumą.

Nužudyto teisėjo motina siekė, kad teismas įpareigotų atsakovus savo vardu ir lėšomis viešai per TV3 televiziją laidoje „Akistata“ be komentarų paskelbtų paneigimą, laikinai sustabdytų „Tele-3“ veiklą 7 dienoms, o „Tv Pro Media“ – 6 mėnesiams.

Teismas nusprendė prašymo dėl laidos sustabdymo netenkinti.

Šį teismo sprendimą bylą pralaimėję atsakovai dar galės aspkųsti apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui. Neabejojama, kad jie šia teise pasinaudos, nes su A. Furmanavičienės ieškiniu nesutiko ir teismo prašė jį atmesti. Tik tuomet, kai teismo sprendimas įsiteisės, TV3 ir laida „Akistata“ privalės paskelbti teismo nurodytą įpareigojimą.

Šaltinis: delfi.lt