Pakistano žurnalistai turi didesnę tikimybę susirgti širdies ligomis

Kardiograma. iStockPhoto nuotr.
Kardiograma. iStockPhoto nuotr.

Pakistano nacionalinis spaudos klubas (National Press Club) ir nacionalinė širdies asociacija (PANAH) surengė nemokamą stovyklą žurnalistams, kurioje žiniasklaidos atstovai ir jų šeimos galėjo nemokamai pasitikrinti sveikatą: atlikti kraujo, cholesterolio, elektrokardiagramos ir ultragarsinius tyrimus.

PANAH nustatė, kad net 80 procentų tyrime dalyvavusių šalies sostinės Islamabado ir Ravalpindžio žurnalistų buvo iškilusi didelė grėsmė turėti širdies sutrikimų. Pagrindinės širdies veiklos sutrikimų priežastys – persidirbimas ir depresija.

Pakistano žurnalistai dirba įtemptoje atmosferoje, ir tai daro įtaką širdies veiklai. Nustatyta, jog net 95 proc. visų ištirtų žurnalistų cholesterolio kiekis kraujyje viršijo normą. Tokios situacijos galima išvengti: žurnalistams patariama atsisakyti įtampos, bent po 30 minučių per dieną pasivaikščioti, nerūkyti, sveikai maitintis ir dažnai tikrintis sveikatą.

Pasaulyje širdies ligos yra pagrindinė mirties priežastis. Dėl širdies veiklos sutrikimų kasmet užgęsta per 17 mln. gyvybių.

Parengta pagal užsienio informaciją

Patalpinta: Pasaulyje