Kinijoje uždraudė viduryje serialų rodyti reklamas

Nuo kitų metų pradžios Kinijoje nebebus galima nutraukti serialų, siekiant pagerinti televizijos programų kokybę ir pritraukti daugiau žiūrovų. Kinijos valdžios priimtas draudimas skelbia, kad jokių reklamų nuo 2012 –ųjų sausio 1-osios nebus galima rodyti serijų metu, kurios paprastai trunka 45 minutes, rašo The Guardian.

Toks Kinijos valdžios sprendimas buvo priimtas dar ir todėl, kad televizija yra populiariausia ir pelningiausia žiniasklaidos priemonė šalyje, o žmonių, linkusių ieškoti alternatyvių informacijos šaltinių internete, daugėja.

Radijo, filmų ir televizijos administracijos teigia, kad reklamų pašalinimas iš televizijos programų „patobulins visuomenės kultūros suvokimą, apgins kultūros pamatus ir patenkins žmonių interesus”. Taip pat, pasak jų, televizijos kanalai transliuos geresnės kokybės programas, bus suinteresuoti pritraukti žiūrovą, kad jis neperjungtų kito kanalo.

Šis draudimas gerokai kirs per verslininkų kišenes, – rašo BBC News. Vienos didžiausių televizijų Kinijoje Hunan Satellite atstovė teigia, jog toks sprendimas buvo priimtas po to, kai buvo pasirašyta didžioji dalis sutarčių dėl kitų metų reklamų transliavimo. Kinijos reklamų industrijos pelnas praėjusiais metais siekė per 500 mln. juanių (apie 78 mln. dolerių).

Kinijos gyventojai savo tinklaraščiuose išreiškia kritiką dėl tokio reklamų draudimo, šimtai tūkstančių žmonių savo nuomonę išsako rašydami komentarus. Pavyzdžiui, juose rašoma, jog įstatymą bus mėginama apeiti, – labiausiai tikėtina, jog į serialų kadrus bus tiesiogiai įtraukti reklamuojami dalykai. Kai kurie tinklaraštininkai juokauja, kad programų kūrėjai kurs po 9-ias penkiaminutes atskiras serijas ir tarp jų teisėtai įterps reklamas.

Parengta pagal užsienio informaciją

Patalpinta: Pasaulyje, Žiniasklaida