Fotožurnalistai nebereikalingi?

Fotografas. Algirdo Padleckio nuotr.
Fotografas. Algirdo Padleckio nuotr.

Prieš kelias dienas  JAV televizijos transliuotojas – CNN atleido apie 50 darbuotojų. Tarp atleistųjų beveik tuzinas fotožurnalistų.
CNN vyresnysis viceprezidentas Jack Womack elektroniniame laiške personalui išdėstė transliuotojo reorganizavimo priežastis, pažymėdamas, naujų technologijų proveržį, vartotojų kuriamą žiniasklaidos turinį, piliečių žurnalistikos stiprėjimą.
CNN kompanija kelis metus analizavo vartotojų kuriamo turinio ir socialinių medijų įtaką žiniasklaidai, taip pat etatinių darbuotojų, ypač fotografų darbo rezultatus. Būtent šio tyrimo išvados tapo postūmiu reorganizuoti transliuotojo personalo veiklą.
CNN piliečių žurnalistikos iniciatyva (iReport) yra labai vertingas vaizdų  ir informacijos šaltinis, ypač informuojant apie katastrofas ir protestus. Tačiau sulaukta kritikos dėl to, jog už nuotraukas, net ir už tas, kurios buvo išplatintos visame pasaulyje, nebuvo mokamas honoraras.

CNN atlikto tyrimo duomenys rodo, kad fotožurnalisto profesijai kyla akivaizdus pavojus, nes daugėja žmonių, kurie turi geros kokybės fotoaparatus ir siunčia nuotraukas žinių agentūroms nemokamai, taip sukeldami grėsmę profesionaliai žurnalistikai.

Parengta pagal užsienio informaciją

Patalpinta: Pasaulyje