Advento popietėje – šiltų emocijų užtaisas ir geriausiųjų apdovanojimai
Trečiadienį šv. Jonų bažnyčios koplyčioje Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto bendruomenė praleido Advento popietę, kurioje visi turėjo puikią galimybę pajusti artėjančių Kalėdų dvasią. Susitikime savo talentais dalijosi muzikalūs ir kūrybingi studentai, sveikinimo kalbas sakė instituto dėstytojai, o šventę vainikavo Vytauto Gedgaudo premijos apdovanojimai.
Šiemet už gerus studijų rezultatus ir kūrybinę veiklą žurnalisto ir redaktoriaus V. Gedgaudo premija skirta trečiojo kurso studentams Gabrielei Gedvilaitei ir Aurimui Abišalai.
Pradėjus renginį Komunikacijos fakulteto dekanas doc. Andrius Vaišnys džiaugėsi ilgamete tradicija prieš didžiąsias šventes susiburti ir jaukiai praleisti laiką: „Turbūt esame bendruomeniškumo pavyzdys. Išlaikykite tą dvasią, kurią sukuriate“.
Nors netrukus prasidės egzaminų sesija, doc. A. Vaišnys siūlė to nesureikšminti: „Sėkmės laikant egzaminus, tačiau apie tai dabar negalvokite, nes egzaminai – menkniekis, kasdienybė. Galvokite apie didelį ir gražų gyvenimą“.
Sustabdyti laiką siūlė ir geros nuotaikos nestokojęs Žurnalistikos instituto direktorius prof. Žygintas Pečiulis: „Turėtume branginti šį laiką. Skaitmeniniame amžiuje lėtas laikas – retenybė. Tačiau turime pastebėti, kad kai nustojame skaičiuoti laiką, atsiribojame nuo visų telefonų, skaipų, nieko bloga nenutinka. Pabūkime atsijungę nuo rutinos“, – siūlė prof. Ž. Pečiulis.
Renginio metu dainomis žavėjo ir džiugino ketvirtakursių žurnalisčių ansamblis, antrakursiai -Giedrė Trapikaitė, Jorė Janavičiūtė, Matas Noreika ir Vytautas Urbonas. Aktyvūs buvo ir pirmakursiai – muzikinį kūrinį atliko Aušra Šiaulytė, Gintė Bulytė, Vytautas Jokubauskas ir Lukas Kivita, poeziją skaitė Kristina Ciparytė.
Oficialią popietės dalį baigė šv. Jonų bažnyčios rektorius kun. Stasys Kazėnas Šventojo Rašto žodžiais, jog tik tiesa mus padarys laisvus.
Paskui renginio dalyviai buvo pakviesti pasivaišinti arbata ir paragauti bernardinų žuvies pyrago, kurį šiemet iškepė trečiojo kurso studentės Viktorija Vosyliūtė ir Dovilė Tuskenytė.