Mirė žurnalistas Stasys Arnašius

Stasys Arnašius. Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.
Stasys Arnašius. Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Eidamas 79-uosius metus mirė žurnalistas Stasys Arnašius.
S. Arnašius buvo gimęs 1933 m. spalio 12 d. Šilalės valsčiuje, ten baigė vidurinę mokyklą. 1958-aisiais Vilniaus valstybiniame universitete baigė žurnalistikos studijas, pradėjo dirbti „Komjaunimo tiesos“ redakcijoje, vėliau – Lietuvos valstybiniame radijo ir televizijos komitete (dabar – LRT). Per 46-erius kūrybinės veiklos metus, kaip teigė, yra suskaičiavęs daugiau kaip 2 000 savo sukurtų siužetų, vaizdelių, apybraižų.
Sovietmečiu kūrė laidas „Keliai. Mašinos. Žmonės“, „Gamta ir mes“, vedė TV forumus. Atgimimo metu sukūrė dokumentines juostas apie Australijos ir Amerikos lietuvius „Lietuviais esame mes gimę“ ir „Lietuva širdyje“, buvo vienas iš Sąjūdžio aktyvistų.
Paskutiniaisiais gyvenimo metais, jau sunkiai sirgdamas, 50-ties kūrybinės veiklos metų prisiminimus pateikė prisiminimų knygoje „Interviu su savimi“.
S. Arnašius yra tapęs valstybės pripažintu meno kūrėju, apdovanotas „Profesijos riterio“ regalijomis, medaliais ir pasižymėjimo ženklais.
Velionis bus pašarvotas Vilniaus laidojimo rūmuose Olandų gatvėje šiandien, lapkričio 7 d., lankymas nuo 16 val. Laidotuvės – antradienį, lapkričio 8 d.

Parengta iš lrt.lt, lrytas.lt pranešimų

Patalpinta: Naujienos