Atidaryta fotografo Ramūno Danisevičiaus paroda

Parodos atidarymo metu R. Danisevičius sulaukė nemažo žiniasklaidos atstovų dėmesio. Autorės nuotr.
Parodos atidarymo metu R. Danisevičius sulaukė nemažo žiniasklaidos atstovų dėmesio. Autorės nuotr.

Vilniaus Prospekto galerijoje atidaryta fotografo Ramūno Danisevičiaus darbų paroda ,,Būti laiku“, taip pat pristatytas ir to paties pavadinimo nuotraukų albumas. Tai pirmoji trisdešimt aštuonerių metų fotomenininko personalinė paroda bei albumas.

Parodai atrinktos fotografijos kauptos nuo 1998 metų. Per tiek metų R. Danisevičius padarė tūkstančius kadrų, tačiau albumui nuotraukas rinko tik iš kiek daugiau nei 300. Į knygą sugulė 122 įdomiausi darbai. Autorius guodėsi, kad fotografijas atrinkti buvo labai sunku: ,,Žinote, iš tūkstančio nuotraukų atrinkti vieną – irgi menas“. Surengti parodą bei sudaryti albumą menininkui padėjo Eglė Deltuvaitė.

„Ašara“. R. Danisevičiaus nuotr.
„Ašara“. R. Danisevičiaus nuotr.

Visos parodos bei albumo nuotraukos – nespalvotos. Kaip sakė fotomenininkas, sukėlus nuotraukas į kompiuterį ir pažiūrėjus, kaip jos atrodo geriau, supranti, kad spalvos reikalingos tik retais atvejais. Fotografo darbuose atsispindi platus gyvenimo spektras; menininko žvilgsnį traukia maži kasdienybės stebuklai. Ne veltui parodos kuratorei E. Deltuvaitei R. Danisevičiaus fotografija – kasdienybė kaip įvykis.

Nuo 1993 metų R. Danisevičius dirba spaudos fotografu. Jis yra Lietuvos fotografų klubo,  Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, nuolat dalyvauja parodose ir tarptautiniuose projektuose. R. Danisevičius – daugiausia apdovanojimų pelnęs Lietuvos spaudos fotografas, konkursų Lietuvoje ir užsienyje laureatas. Didžiausias jo pasiekimas – net 6 Auksiniai kadrai, pelnyti Lietuvos spaudos fotografijos parodoje 2005 metais. Menininko nuotraukos puošia ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto koridorių.

Patalpinta: Naujienos