Tarptautinio forumo prizininkai – du žurnalistikos specialybės studentai

Rugpjūtį Latvijos universitetas sukvietė 21 komunikacijos ir informacijos mokslų studentą iš visos Europos bendram tikslui – pažvelgti, kaip užsieniečiai mato Rygą.

Tarptautinėje mokykloje „Riga Summer School 2011: Find, Feel, Film“ dalyvavo ir du žurnalistikos bakalauro programos studijų studentai – ketvirtakursė Monika Urbonavičiūtė bei trečiakursis Vytenis Radžiūnas, iš tarptautinio forumo parvežę dvi prizines vietas.

Daugiau nei savaitę vykusios vasaros mokyklos pagrindinis uždavinys – sukurti trumpametražius filmus apie Rygą. Tačiau studentai taip pat turėjo daugybę praktinių ir teorinių paskaitų, kurias vedė Latvijos universiteto dėstytojai ir profesoriai, garsūs šalies prodiuseriai. Studentai buvo paskirstyti į šešias tarptautines komandas ir taip buvo sukurti, o vėliau pristatyti, šeši filmai apie Rygos identitetą.

Pirmąją vietą pelnė Vilniaus universiteto žurnalistikos bakalauro studijų programos trečiojo kurso studentas Vytenis Radžiūnas kartu su Latvijos ir Islandijos atstovėmis sukūręs filmą „Ryga: the story of a street“. Antrosios vietos apdovanojimas  skirtas tarptautinei komandai – Vilniaus universiteto žurnalistikos bakalauro studijų programos ketvirtojo kurso studentei Monikai Urbonavičiūtei, kuri su honkongiete ir dviem latviais sukūrė filmą „From Purvciems with Love…“

Prizininkų darbai buvo demonstruojami LTV, taip pat populiariausiose šalies naujienų  portaluose „Diena.lv“, „Delfi.lv“.

Universiteto žurnalisto skaitytojams  taip pat siūlome susipažinti su prizininkų darbais.

1 vieta

2 vieta

3 vieta

Universiteto žurnalisto informacija