Studentai dar negalės naudotis visais naujojo Lietuvos studento pažymėjimo privalumais

Simonos Juočepytės nuotrauka

Daugelis šalies pirmakursių šiuos mokslo metus pradėjo dar negavę Lietuvos studento pažymėjimo (LSP). Tokia situacija susidarė, kai buvo nuspręsta įvesti naujovišką, daugiau funkcijų turintį pažymėjimą. Naująjį pažymėjimą nori gauti ne tik pirmakursiai, tačiau ir nemaža dalis vyresniųjų kursų studentų, dėl to pažymėjimų reikia pagaminti gerokai daugiau nei įprasta.

Švietimo ir mokslo ministerija vasaros viduryje pasirašė sutartį su Lietuvos studentų sąjunga (LSS) ir Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) dėl naujos kartos studento pažymėjimo, kuriame bus integruotas bekontaktis mikroprocesorius, suteiksiantis studento pažymėjimui daugiau funkcijų.

Planuota, kad naujieji pažymėjimai veiks kaip aukštųjų mokyklų bibliotekos kortelės, elektroninis bilietas, įėjimo į bendrabučius raktas. Daugiafunkcinis studento pažymėjimas taip pat turėjo suteikti galimybę atsiskaityti už kopijavimo, maitinimo ir kitas paslaugas, tačiau visų planų LSP projekto dalyviams gyvendinti nepavyko.

Studentai galės naudotis tik į studento pažymėjimą integruotu elektroniniu bilietu. Kitos funkcijos laikinai neveiks. Taip pat studento pažymėjimo nebus galima naudoti kaip bibliotekos kortelės. Tai studentams gali sukelti nepatogumų.

Pasak LSP projekto vadovės Jolantos Loskutovos, tikimasi, kad kitais mokslo metais studentai jau turės tvarkingai veikiantį daugiafunkcinį studento pažymėjimą.

J.Loskutovos teigimu, kitą savaitę studentai turėtų gauti studento pažymėjimą. Pažymėjimo gamyba užtruko dėl techninių kliūčių, kurios kilo, kai Lietuvos studentų atstovybių sąjunga laikinai uždarė LSP duomenų bazę.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos