Teismas žurnalą „Versus“ įtaria nesąžiningumu, todėl areštavo turtą

Vidas Rachlevičius. © DELFI A.Solomino nuotr.
Vidas Rachlevičius. © DELFI A.Solomino nuotr.

Verslo žurnalą „Versus“ leidžiančiai bendrovei „Versus Media“ atėjo nelengvas metas – ketvirtadienį teismas leido areštuoti bendrovės turtą, o jeigu jo nėra, areštas bus taikomas akcininkų Vido Rachlevičiaus ir Tomo Kaunecko nuosavybei ar piniginėms lėšoms.

Laikinąsias apsaugos priemones žurnalo leidėjams pritaikė Lietuvos apeliacinis teismas, panaikinęs anksčiau „Versus“ palankią Vilniaus apygardos teismo nutartį.

Prašymą areštuoti turto už 173 tūkst. 795 Lt teismui pateikė bendrovė „Spaudos kontūrai“.

Teismas konstatavo, kad žurnalo leidėjai yra nesąžiningi, todėl yra pagrindas uždėti areštą galimo ieškinio užtikrinimui.

„Esant teisme užvestai bylai dėl skolų grąžinimo, verslo perkėlimas iš vienos įmonės į kitą įmonę vertintinas kaip nesąžiningi veiksmai, kuriais siekiama išvengti skolos grąžinimo, sudarantys teisinį pagrindą taikyti laikinąsias apsaugos priemones“, – neskundžiamoje nutartyje pažymėjo teismas.

Bylos duomenimis, bendrovė „Spaudos kontūrai“ prašė priteisti skolą, susidariusią dėl spaudos leidinių spausdinimo. Pasak ieškovo, pagrindinės skolos dydžio ir neatsiskaitymo fakto „Versus Media“ neginčija, tačiau leidėjai V. Rachlevičius ir T. Kauneckas, siekdami išvengti atsiskaitymo su kai kuriais kreditoriais, tarp jų – ir su „Spaudos kontūrais“, savo verslą iš „Versus Media“ perkėlė į naujai įsteigtą bendrovę „Communus Media“.

Be to, „Spaudos kontūrai“ teismui nurodė, kad šis veiklos perkėlimas buvo slepiamas, o tai tik esą patvirtina atsakovų nesąžiningumą.

Tuo tarpu „Versus Media“, V. Rachlevičius ir T. Kauneckas nesutiko, kad jų elgesys turėtų būti laikomas nesąžiningu.

„Laikinosios apsaugos priemonės būtų neproporcingos siekiamam tikslui“, – pažymėjo atsakovai, taip pat pridūrę, kad ieškinys V. Rachlevičiui ir T. Kauneckui esą „yra aiškiai nepagrįstas“.

Šaltinis – delfi.lt