Bendrauti kviečia interaktyviai

Ne vieną džiugina Technikos bibliotekos architektūra, tačiau šiandien gali čia užsukti ir virtualiai. Agnės Mankevičiūtės nuotr.
Ne vieną džiugina Technikos bibliotekos architektūra, tačiau šiandien gali čia užsukti ir virtualiai. Agnės Mankevičiūtės nuotr.

Nuolat tobulėjančių technologijų pasaulyje tiesioginę komunikaciją vis dažniau keičia virtuali pokalbio forma, kai rūpimus atsakymus gauname internetu. Taip su skaitytojais bendrauja ir Lietuvos technikos biblioteka.

Ieškos laukelyje suvedę raidžių junginį Tb.lt, akies mirksniu atsidursite žinių ir informacijos sraute. Be periodinių leidinių, naujienų, svarbiausios informacijos apie Lietuvos technikos biblioteką, vartotojams čia siūloma naudotis 1999-aisiais sukurta internetine biblioteka. Jos pamatas – 1998 metais pradėta kaupti nemokamų informacijos šaltinių kolekcija internete, šiandien darbą palengvinančia ne vienam studentui.

Vartotojų patogumui ši interneto biblioteka yra suskirstyta į 7 skyrius, padedančius greitai rasti reikiamą informaciją. Tai žemėlapiai ir atlasai, enciklopedijos, žodynai ir elektroninės vertyklės, verslo informacijos ištekliai, bibliotekų katalogai, tarptautinės organizacijos. Plačiausias skyrius vartotojams siūlo informacijos šaltinius architektūros, chemijos, dizaino, ekonomikos, elektronikos, elektrotechnikos, energetikos, informatikos, inžinerijos, technikos, teisės ir transporto klausimais.

Neseniai buvo sukurtas Lietuvos technikos bibliotekos tinklaraštis, kuris, pasak bibliotekos darbuotojų, ir toliau bus puoselėjamas bei pildomas. Tai ne tik bibliotekai įprastas, bet ir mados, kino, kulinarijos, ekologijos bei kitas temas skelbiantis tinklaraštis, primenantis skaitytojams, kad biblioteka nėra tik rimties ir susikaupimo reikalaujanti įstaiga. Pono Byno vizito bibliotekoje vaizdelis, šokoladinių keksų receptas – viskas tam, kad tarp bibliotekos darbuotojo ir skaitytojo užsimezgęs ryšys pastarąjį sudomintų ir skatintų domėtis. Technikos bibliotekos tinklaraštį galite skaityti adresu http://lietuvostechnikosbiblioteka.wordpress.com.

Kaip skelbia Tb.lt, šios internetinės bibliotekos tikslas yra atrinkti iš interneto resursų aktualią, šiandienos vartotojo poreikius tenkinančią informaciją ir sukurti prieigą prie informacijos šaltinių.

Ir tai puiki galimybė kiekvienam skaitytojui palengvinti savo darbą, tobulėti bei įdomiai ir turiningai praleisti laiką.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos