„ES metų žurnalistų apdovanojimai – už kovą su diskriminacija!“

3 vietos laimėtoja Rasa Navickaitė.
3 vietos laimėtoja Rasa Navickaitė.

Tai  vienintelis žurnalistikos konkursas, skirtas Europos Sąjungos spaudos ir interneto žurnalistams, rašantiems diskriminacijos ir įvairovės temomis. Metų žurnalistų apdovanojimais Europos Komisija pagerbia žurnalistus, kurie skatina visuomenę suprasti ES įvairovės privalumus, jų  vertingumą ir kovą su diskriminacija.

Šio konkurso nugalėtojas ir antrosios bei trečiosios vietų laimėtojai gaus čekius, kurių vertė yra atitinkamai 5000, 3500 ir 2500 eurų.

Praėjusiais metais žurnalistai iš visos Europos konkursui pateikė per 1200 straipsnių.

2010 m. konkursą laimėjo Jeanette Björkqvist iš Suomijos už straipsnį „Nereikalingi žmonės“ (išspausdintas laikraštyje „Hufvudstadsbladet“), pasakojantį apie romų iš Rytų Europos patirtį Suomijoje. Antrąją vietą užėmė Edith Meinhart iš Austrijos už straipsnį „Kai trūksta intelekto“. Straipsnyje, paskelbtame savaitiniame verslo žurnale „Profil“, apžvelgiama kvalifikuotų imigrantų patirtis Austrijoje, pristatant talento bei išteklių švaistymo dėl diskriminuojamo elgesio žmogiškąją ir ekonominę pusę.

Rasa Navickaitė iš Lietuvos buvo apdovanota trečiosios vietos prizu už straipsnį „Kitokie, bet laimingi“ (paskelbtas žurnale „Homo Mag“) apie tos pačios lyties porų sukurtų šeimų patirtį Lietuvoje. Per 2011 m. kovo 21 dieną Briuselyje vykusią apdovanojimų ceremoniją nugalėtojoms prizus įteikė Europos Komisijos Teisingumo generalinio direktorato generalinis direktorius Françoise Le Bail.

Konkursui teikiami straipsniai turi būti paskelbti ES spausdintinėse ar internetinėse žiniasklaidos priemonėse nuo 2010 m. rugsėjo 18 d. iki 2011 m. lapkričio 10 d. Visi konkursiniai darbai turi būti pateikti internetu http://journalistaward.stop-discrimination.info/2926.0.html

Konkursas baigsis 2011 m. lapkričio 10 d.

Daugiau informacijos

ES metų žurnalistų apdovanojimų „Už kovą su diskriminacija“ svetainė:

http://journalistaward.stop-discrimination.info/2926.0.html

ES kampanijos „Už įvairovę. Prieš diskriminavimą.“ svetainė:

http://ec.europa.eu/justice/fdad/cms/stopdiscrimination?langid=lt

Kontaktai spaudai

Teisingumo, pagrindinių teisių ir piliečių teisių komisarės Viviane Reding atstovas spaudai

Matthew.Newman@ec.europa.eu

Tel. (+32-2) 296 24 06
Mob. tel. (+32-2) 498 96 24 06