Skaitantys miesto gatvėse

Valerija

Mieste kiekvienas gali rasti sau įdomios ir mėgiamos veiklos, tačiau kai kurių ypatingos pramogos netraukia, pakanka tiesiog prisėsti ir atsiversti knygą.

Kalbinti knygų mėgėjai sakė, kad skaito ne tik dėl žinių gilinimo, bet ir dėl atsipalaidavimo.

VALERIJA

Vinco Kudirkos aikštėje sutikau fantastinę literatūrą skaitančią merginą. Jai tai yra atsipalaidavimo būdas. Kai gyvenimas nesiklosto puikiai, gera knyga praskaidrina nuotaiką. Kosmetologiją studijuojanti Valerija išsidavė, kad turėjo svajonę studijuoti rusų filologiją, tačiau įstoti nepavykus, skaitymo neatsisakė.

Tomas

TOMAS

Katedros aikštėje Stephen Jay Gould knygą „Wonderful life“ skaitęs Tomas pasakojo, kad anksčiau domėjosi paleontologija, tačiau negalėjo gauti šios knygos. Šiandien jis jau nėra taip susidomėjęs šia sritimi, tačiau radęs ieškotą knygą naudojasi proga paskaityti. Gražus oras paskatino tai daryti lauke.

Ignė

IGNĖ

Netoli Arkikatedros radau ir vienuoliktokę Ignę, kuri laukdama pamokų pradžios skaitė Justino Marcinkevičiaus trilogiją „Mindaugas. Mažvydas. Katedra“. Jai tai – užduotis mokyklai, tačiau mergina teigė, kad ir šiaip mėgsta skaityti įvairias knygas savo malonumui.

Sirin

SIRIN

Turistų pamėgtoje Katedros aikštėje apie Vilnių skaitė mergina iš Miuncheno. Sirin pasakojo, kad į Vilnių atvyko vos prieš valandą, todėl prisėdo pasižvalgyti ir paskaityti apie lankomą miestą. Savo kelionę ji pradėjo Londone ir keliauja į Niujorką, pakeliui ruošiasi aplankyti įvairias pasaulio vietas. Sirin keliauja dar su 20 žmonių, tačiau ji mėgsta vaikščioti viena ir bendrauti su vietiniais, nes tik taip gali pažinti kitas kultūras. Prieš atvykstant į Vilnių, keliautojų grupė buvo Lenkijoje, ten gidė, pasakodama apie šalis, kurios jų laukia, minėjo, kad Lietuvoje ypač populiarus krepšinis.

Džiugu rasti žmonių, kuriuos šiltos pavasario dienos paskatino skaityti lauke, o vis dar abejojantiems šiuo malonumu, galima pasiūlyti Fiodoro Dostojevskio mintį apie knygas: „Kai matau, kaip žmonės, nežinodami, ką veikti, prasimano apgailėtinų užsiėmimų ir pramogų, aš ieškau knygos ir tariu sau: vien šito pakanka visam gyvenimui.“

Patalpinta: Rašiniai