Gatvè

Eini gatve. Praeini gatve. Sustoji vidury gatvės. Pereini ją skersai. Išilgai. O ar dažnai apie ją mąstai? Štai mes pabandėme. Pabandėme pažvelgti į gatvės, miesto gyvenimą. Labai įvairiai, tiesą pasakius. Kartais netradiciškai, kartais giliai, o kartais tik paviršiumi praėjome. Kartais grindiniu, kartais šaligatviu, vietomis, kur nei vieno, nei kito nebuvo, suplūkta žeme ir žvyru.

Gatvė. Rodos, ji yra kažkas tarp didingos gyvenimo kelio metaforos ir paprastos pragmatiškos priemonės miesto gyventojų susisiekimui užtikrinti. Tačiau ji ypatinga tuo, kad joje sutiksi visus – nuo iš prabangaus limuzino išlipančio verslininko iki kelių varganų girtuoklėlių, rėžiančių praeivių ausis gyvenimą keikiančiomis dainomis. Visa spalvų gama.

Pabandysime Jums, mielieji, bent mažus trupinėlius tos spalvų gamos pateikti. Jie bus margi ir skirtingi, kaip skirtingos yra miesto gatvės ir jose sutinkami žmonės. Nepavadinome savo leidinio „Gatvė“, tarsi kažką nepaprasto ir monumentalaus apie ją galėtume pasakyti. Pavadinome jį „Gatvè“, kuria kasdien kažkur skubame, bėgame ir kurią stebime. Ir dar ilgai stebėsimės.

Skaitykite šiame leidinyje.

Patalpinta: Komentarai, Naujienos